Завантаження ...
banner
banner

Мистецтво "Творчої родини" Юлії Петренко презентують у Краєзнавчому музеї

Завітайте на виставку яка діятиме в художньому відділі музею до 4 березня, станьте учасниками мистецького проекту «Творча родина», відкрийте для себе

виставка, Творча родина, Юлія Петренко


Нові виставки
Ми на своїй землі віки й тисячоліття,
Тут славний рід, родина і сім’я.
Коріння у землі, а в небо – пишне віття.
У світі – українці нам ім’я.


Ці рядки, як не можна краще, відображають життєве кредо відомої ніжинської художниці, мисткині декоративно-прикладного мистецтва, Члена національної спілки художників України Юлії Петренко. Закохана в рідну землю, широко обізнана в питаннях історичної минувшини українського народу, своє мистецтво вона до останньої краплини присвячує цій святій і найближчій серцю тематиці.

Об’ємні картини-барельєфи Юлії Петренко, виконані в техніці ліплення, які називають ще «об’ємним живописом» та «українським 3D», унікальні авторські ляльки – ось вишукані експонати нової виставки, яка відкривається в художньому відділі музею 5 лютого.

Як визнана мисткиня, як педагог зі стажем, як вчитель-методист і, нарешті, як мама, Юлія добре розуміє, що креативність, нестандартне мислення, творчий підхід до справи, – це риси, без яких не можливо досягти справжнього успіху в будь-якій сфері діяльності. Не є виключенням і мистецтво. Основи майбутнього дорослого життя закладаються ще у дошкільному віці. Щоб розвиватись, діти повинні мати можливість займатись творчістю.

Розуміючи і пропагуючи це, мисткиня дала шанс знайти себе в мистецтві не одному десятку вихованців Ніжинської дитячої школи мистецтв. А головний результат її творчого підходу до формування дитячої особистості – її старша донька Поліна, малюнки якої цього разу гордо розмістилися в експозиції виставки поряд з маминими.
Завітайте на виставку яка діятиме в художньому відділі музею до 4 березня, станьте учасниками мистецького проекту «Творча родина», відкрийте для себе ще одну сторінку книги про талановитих ніжинських митців та їхніх обдарованих дітей.

Презентація виставки відбудеться 5 лютого у приміщенні художнього відділу (вулиця Батюка, 6, тел. для довідок: 2-36-96, 098-102-30-26).

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

виставка, Творча родина, Юлія Петренко

Н.Тира, завідувач художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: