Завантаження ...
banner
banner

Дитячий лікар на вагу золота, а спортивний дитячий лікар безцінний

За останні роки спорт у Ніжині вийшов на досить високий рівень. У нашому місті значна кількість різноманітних секцій для дітей та дорослих. Якщо підсумувати всі змагання спортсменів Ніжина, то вони відбуваються майже кожен день

спортивний лікар, змагання

За останні роки спорт у Ніжині вийшов на досить високий рівень. У нашому місті значна кількість різноманітних секцій для дітей та дорослих. Якщо підсумувати всі змагання спортсменів Ніжина, то вони відбуваються майже кожен день, кожні 2-3 дні точно. А ось медичного працівника, котрий зміг би обстежити та слідкувати за здоров’ям нашої спортивної “надії” немає.

З потребою забезпечення освітніх спортивних закладів міста спортивним лікарем звернулись міські депутати до головного лікаря міста Олександра Кострика на засіданні комісії з соціально-економічних питань.

Олександр Михайлович пояснив ситуацію: “У нас всього 5 дитячих лікарів у поліклініці. Немає людини яка має освіту “спортива медицина”. На звичайного педіатра покладені обов’язки за спортивну медицину щодо звітності обстежених спортсменів. Вона не отримує ніяких доплат, просто додаткове громадське навантаження”.

Керівникам “Спорт для всіх” було запропоновано, щоб вони  попередньо перед змаганням направити певні команди у поліклініку, де спортсменів обстежать та нададуть  дозвільну документацію щодо допуску до змагання. Необхідно в
изначити один день і час на тиждень, коли лікар працюватиме для спортсменів.

Якщо недостатньо однієї посади, запропонували розглянути питання, щодо введення додаткових посад.

Депутат міської ради Костянтин Смалій додав, якщо знадобиться додаткове фінансування, то кошти знайдуть. Спортивний лікар необхідний, якщо спортсмени міста знатимуть, що в якийсь конкретний день вони можуть прийти на обстеження до лікаря, то обов’язково скористуються такою можливістю.

Вирішили, що Олександр Костиркощо ще матиме розмову з медичним персоналом, всі пропозиції будуть враховані. Про результат буде проінформовано на найближчій депутатській комісії з соціально-економічних питань.

спортивний лікар, змагання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: