Завантаження ...
banner

Обдарованій молоді Ніжина призначено стипендії

Сьогодні, 15 лютого на засіданні виконавчого комітету ніжинської міської ради було розглянуто питання “Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю міста на I півріччя 2018 року”

Стипендія, обдарована молодь Ніжина

Сьогодні, 15 лютого на засіданні виконавчого комітету ніжинської міської ради було розглянуто питання “Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та  студентською молоддю міста на I півріччя 2018 року”

Виконавчий комітет вирішив, згідно з поданнями навчальних закладів Ніжина, управління освіти Ніжинської міської ради, призначити 8 стипендій талановитій студентській та учнівській молоді міста на I півріччя 2018 року.

Стипендія для обдарованої молоді призначається кращим представникам обдарованої учнівської та студентської молоді міста з метою матеріального стимулювання та засвідчення їх особистих досягнень.

Список  на  виплату стипендій обдарованій молоді на I півріччя 2018 року.

Студенська молодь:

Андрій Калінін, студент II курсу факультету економіки, менеджменту та логістики Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут».  Очолює студентську раду інституту, є координатором в Чернігівській області ГМО «Українська асоціація студентів», постійний ініціатор та організатор студентських заходів на рівні ВНЗ та міста. Має відмінні успіхи у навчанні, займається науковою діяльністю, регулярно бере участь у науково-практичних конференціях, круглих столах і форумах.

Аліна Лещенко, студентка III курсу факультету іноземних мов Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Є активним учасником загальноуніверситетських та факультетських заходів, є засновником проведення багатьох акцій, що сприяють розвитку студентського самоврядування. Вона є переможцем конкурсу «Студент року – 2016» (Чернігів), учасником антикорупційної програми в освіті. Є головою студентської ради Факультету іноземних мов, учасником університетської команди КВК, пропонує інноваційні ідеї щодо проведення дискусій в студентських колективах, сприяє організації дозвілля у гуртожитку.

Даниїл Карлов, студент II курсу відділення економіки, логістики та інформаційних систем Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний коледж». Є кандидатом у майстри спорту України з дзюдо, входить до резерву Збірної України з дзюдо серед кадетів, являється переможцем міжнародного турніру з дзюдо «Кубок Закарпаття» , зайняв I місце на Всеукраїнському турнірі з самбо серед юнаків та дівчат до 19 років Кубок «Юна Україна», I місце по 10 міжнародному турніру з дзюдо на призи багаторазового чемпіона і володарь кубка України, чемпіон Європи та триразовий чемпіон світу з дзюдо серед майстрів Нугзара Ревазовича Месаблішвілі, та переможець чемпіонату області з дзюдо серед юніорів та молоді.

Дмитро Янушкевич, учень III-го курсу, група 1521, Державний навчальний заклад «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області». Виборов III місце у номінації «Учень року професійно-технічного навчального закладу – 2017», під час обласного огляду конкурсу виховної роботи «Діло майстра величає». Продемонстрував здібності кваліфікованого робітника з професії «Слюсар з ремонту автомобілів». У номінації «Моє хобі» здивував членів журі своїм вокалом.  Креативна і творча особистість, має серйозні вокальні плани на майбутнє.

Євгенія Сіренко, студентка III курсу Ніжинського медичного коледжу, спеціальності Сестринська справа. Студентка є активним членом студентського самоврядування коледжу.  За період навчання у коледжі брала активну участь у організації та проведенні розважальних конкурсів «Містер коледжу 2017», «Міс коледжу 2017», благодійних акціях-привітаннях з Днем Святого Миколая вихованців дитячого будинку-інтернату, Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей-сиріт, Всеукраїнській акції «Серце до серця» та ін. Є переможцем конкурсу «Студентський олімп 2017», внутрішньоколеджевих олімпіад з математики, латинської мови, української мови; є учасником Обласного конкурсу з питань безпеки життєдіяльності «Збережи себе», учасником та призером II етапу IV Всеукраїнської олімпіади з математики (3 місце).

Катерина Кожухар, студентка IV курсу спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.  Бере активну участь у житті коледжу,  міста, області. Учасниця I та II Всеукраїнського конкурсу творчих студентських робіт «Барви Сумщини», де зайняла I місце у номінації «Вишиванка» (2016 р.) та у номінації «Живопис на склі» (2017 р.), Брала участь у міському благодійному фестивалі «Його Величність, Ніжинський огірок» та творчих виставках, що проходили у місті Бобровиця (2016 р.), у Ніжинському краєзнавчому музеї імені Івана Спаського, Чернігівському музеї імені Михайла Коцюбинського.
 
Учнівська молодь:

Антон Петрух, вихованець ракетомодельного гуртка Ніжинської станції юних техніків. Переможець обласних змагань з моделей ракет серед учнівської молоді у 2014 році та перемога у Всеукраїнській виставці – конкурсі «Наш пошук і творчість тобі, Україно!» у 2014-2015 році. Брав участь у Всеукраїнських змаганнях серед учнівської молоді і посідає третє місце. У 2016 році – перемога у міжнародних змаганнях в класі моделей S-2-P, які проходили у місті Львові в рамках Чемпіонату світу. У 2017 році перемога на Чемпіонаті України серед юніорів в класі моделей копій на висоту польоту, це призові місця на Всеукраїнських змаганнях, участь у Чемпіонаті Європи у складі збірної України і призи Чемпіонату: «срібло» в командному заліку в класі S-5-B, «бронза» в командному заліку в класі S-7. Команда України у 2017 році посідає другу сходинку у таблиці загальнокомандної першості Чемпіонату. У 2017 році виконав норматив «Майстра спорту України» за результатами кубку України. Готується до Чемпіонату світу 2018 року.

Анна Клименко, учениця 10 класу Ніжинської ЗОШ №7. Зайняла I місце на міському етапі, диплом III ступеня на обласному етапі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса .Шевченка, I місце на міському етапі, диплом III ступеня на обласному етапі XV Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, I місце на міському та обласному етапі олімпіади з математики, II місце на міському етапі олімпіади з фізики, I місце на міському етапі олімпіади з української мови, I місце на міському етапі олімпіади з математики , I місце на міському етапі олімпіади з хімії, II місце на міському етапі олімпіади з фізики, III місце на міській олімпіаді з біології.
 
Нагадаємо, що стипендія для обдарованої студенської молоді становить 1200 грн, для учнівської молоді 950 грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: