Завантаження ...
banner
banner

Громадська ініціатива викладачів НДУ в дії

Нещодавно, всього тиждень тому, у НДУ імені Миколи Гоголя кілька однодумців – викладачів історико-юридичного факультету Дудченко Г.М., Желіба О.В. та Лейберов О.О. створили ініціативну групу, що поставила за мету адресну допомогу ніжинцям, що проходять службу в зоні АТО.

Нещодавно, всього тиждень тому, у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя кілька однодумців – викладачів історико-юридичного факультету (Дудченко Г.М., Желіба О.В. та Лейберов О.О.) створили ініціативну групу, що поставила за мету адресну допомогу ніжинцям, що проходять службу в зоні АТО. Громадська ініціатива знайшла широку підтримку з боку адміністрації та профспілкового комітету працівників університету, які також активно долучилися до її діяльності, допомагаючи ідеями та фінансовою підтримкою. Коло однодумців швидко зросло за рахунок приєднання інших працівників та студентів вузу та всіх не байдужих громадяни міста.

Першою акцією по збору коштів стало проведення під час Покровського ярмарку благодійного розпродажу та аукціону речей, що були зібрані  викладачами та студентами університету. Її результати перевищили всі сподівання. Якщо вранці навіть організатори акції вважали свою ініціативу майже безнадійною справу (давалася взнаки невелика кількість зібраних речей, майже авральна підготовка та недостатня поінформованість і т.п.), то вже підвечір ярмаркового дня була зібрана солідна сума грошей.

Завдяки не аби якому театральному таланту Олександра Желіби, який зазивав всіх перехожих у мегафон долучитися до акції, креативу студентів Анастасії Сало та Михайла Ломоносова, організаційним ідеям Геннадія Дудченка та Олексія Лейберова, у скарбничці опинилося 2669 грн. 50 коп. Всі ці кошти найближчим часом будуть використані на потреби захисників Батьківщини. Справжнім символом акції та й самої громадської ініціативи стали гільзи розфарбовані у кольори державного прапору, які видавалися всім хто долучився до збору коштів.
 
Ініціативна група запрошує всіх небайдужих долучитися до справи допомоги воїнам та допомогти новими ідеями та участю у наступних акціях.

ndu.edu.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: