Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські школи закривають до 12 березня

Сьогодні, 2 березня були видано наказ управління освіти і науки Чернігівської ОДА про призупинення освітнього процесу у освітніх закладах області


Сьогодні, 2 березня, було видано наказ управління освіти і науки Чернігівської обласної держадмністрації про призупинення освітнього  процесу  у  закладах  загальної  середньої  освіти, професійної,  фахової  передвищої  та  вищої  освіти, позашкільної  освіти,  закладах  обласного  підпорядкування  (крім  закладів,  що опалюються твердими та альтернативними видами палива).

Навчальний процес, згідно наказу призупиняється до 7 березня включно.

Тому, на позачерговому засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради було прийнято рішення про зупинку навчального процесу. А, оскільки, 8 та 9 березня вихідні, тому відпочиватимуть учні та студенти до неділі 11 березня включно.

Дитячі садки до переліку навчальних закладів, в яких вводяться обмеження, не входять. 

Нагадаємо, міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 млн кубів на добу.

Він передбачає:

По-перше, переведення генеруючих компаній з газу на мазут, що дасть економити порядку 15-20 млрд кубів газу на добу.

"По-друге, ми доручили повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах терміном до 6 березня. При цьому (доручено - ЕП) переглянути, щоб температурний режим в цих закладах був в мінімально допустимих нормах", - розповів міністр.

"І третя позиція. Ми звернулися до виробничих об’єктів, щоб переглянули план дій з умовою економії газових ресурсів", - додав він.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: