Завантаження ...
banner
banner

Боротьба з наркоторгівлею у місті: 5 злочинців вже за ґратами.

Оскільки робота з виявлення фактів незаконного збуту наркотичних засобів у місті є однією з пріоритетних для поліції, значна увага приділяється збору та опрацюванню оперативної інформації про наркозбувальників

Оскільки робота з виявлення фактів незаконного збуту наркотичних засобів у місті є однією з пріоритетних для поліції, значна увага приділяється збору та опрацюванню оперативної інформації про наркозбувальників. Після отримання таких відомостей розпочинається комплекс заходів, направлених на документування злочинної діяльності осіб та негайного її припинення.

Мета працівників поліції – зібрати достатню кількість доказів та якнайшвидше направити підозрюваного до суду для притягнення до суворої кримінальної відповідальності.

З початку року ніжинською поліцією припинено злочинну діяльність п’яти наркоторговців, які діяли у місті. Викрито дві групи, які за попередньою змовою налагодили канали збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, таких як амфетамін та метадон. У кожному випадку питання з обрання запобіжного заходу для підозрюваних вирішувалося слідчими безальтернативно: тримання під вартою. Всі п’ятеро затриманих з санкції слідчого судді перебувають у СІЗО, де очікують завершення досудового слідства.

На даний час слідчими встановлено 10 фактів незаконного збуту наркотичних засобів. Під час численних обшуків за місцем проживання підозрюваних, а також у приміщеннях спеціально облаштованих для зустрічі з покупцями та постачальниками, у продавців наркотиків вилучено готівку та іноземну валюту отриману від незаконної діяльності, а також готові до збуту партії наркотиків на значну суму коштів. Головне те, що ці наркотики вже ніколи не потраплять на вулиці міста, а горе-торговці ще не скоро зможуть вийти на волю.

Поліція звертається до тих, хто має намір пов’язати своє життя з таким «бізнесом»: санкція ч. 2 ст. 307 КК України, яка у даному випадку інкримінується кожному з п’яти підозрюваних, окрім тривалого ув’язнення (від шести до десяти років) передбачає ще і конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

На щопонеділковій оперативній нараді керівників, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові секретар міської ради Валерій Салогуб зауважив, що по місту є досить велика кількість графіті, на яких вказано номери телефонів збувачів наркотиків. На ці випадки він попросив звернути особливу увагу органів правопорядку.

Cектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: