Завантаження ...
banner

Учасникам бойових дій виплатять грошову допомогу

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога

грошова допомога, учасники АТО, ветерани

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щорічно до 5 травня учасникам бойових дій  виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Інформуємо, що виплату щорічної разової грошової допомоги  до 5 травня можуть отримати: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертв нацистських переслідувань.

Ухваленим документом встановлюються розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертвам нацистських переслідувань.

Для отримання цієї виплати учаснику бойових дій, який демобілізований, не є пенсіонером чи інвалідом війни, необхідно подати до 30 квітня. Які документи необхідні? Для отримання цієї виплати учаснику бойових дій, який демобілізований, не є пенсіонером чи інвалідом війни, необхідно подати до 30 квітня:

– заяву до військового комісаріату;

– реквізити розрахункового рахунку, на який будуть перераховані кошти;

– посвідчення УБД.

При собі мати оригінали паспорту та військового квитка.

Інвалідам і пенсіонерам не потрібно подавати заяв, вони отримують ці кошти автоматично. Виплата грошової допомоги проводиться кожному ветерану до 5 травня поточного року відділеннями поштового зв’язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків.

Органами соціального захисту населення спільно з установами, в яких ветерани перебувають на обліку, формуються списки ветеранів війни у розрізі відповідних категорій, тому звертатися до управлінь соціального захисту населення та подавати будь-які документи не потрібно.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Ніжинський об’єднаний  міський військовий комісаріат

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: