Завантаження ...
banner
banner

З квітня на Чернігівщині заборонений вилов риби і раків

Шостого квітня на території Чернігівщини буде заборонено вилов риби та інших водних біоресурсів. Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook

Риболовля, рибалка, рибоохоронний патруль, раки, заборона


Шостого квітня на території Чернігівщини буде заборонено вилов риби та інших водних біоресурсів. Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook. 

Робиться це з метою забезпечення охорони та сприятливих умов для нересту і збереження місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Відтак, ЗАБОРОНЕНО:

1) будь-яке рибальство та пересування будь - яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, на період масового ходу і нересту в підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах у такі строки: 
- з 6 квітня до 14 червня (включно) - у всіх водосховищах;

- з 6 квітня до 5 червня (включно) - р. Дніпро – на від м. Лоїв до с. Нижні Жари.

з 6 квітня до 25 травня (включно) - у всіх інших річках в корінних водах;
- з 6 квітня до 4 липня (включно) - у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах; 

2) з 1 квітня до 15 червня (включно) і з 15 серпня до 15 вересня (включно) - лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, першої і другої линьок;

3) проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах видобуток гравію і піщано – ракушкової суміші, будівельні, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, інші види гідромеханізованих робіт.

Крім того, згідно норм ст.39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу,використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

ДОЗВОЛЕНО:
любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в у визначених місцях.
Перелік місць, відкритих для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони за посиланням
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: