Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині відмивали гроші

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області розслідується кримінальне провадження, у рамках якого припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру»

Відмивання грошей, конвертаційний центр, прокуратура

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області розслідується кримінальне провадження, у рамках якого припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру».

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області слідчими податкової міліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактами ухилення від сплати податків та фіктивного підприємництва за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 205 КК України.


У ході проведення досудового розслідування задокументовано діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру», до якого залучено понад 40 підприємств з ознаками фіктивності. У якості директорів та засновників цих підприємств за грошову винагороду залучено малозабезпечених осіб.

У подальшому, реквізити підприємств з ознаками фіктивності використовувалися для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки Чернігівської та Київської областей.

На підставі ухвал слідчого судді проведено обшуки за місцем мешкання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях та транспортних засобах, за результатами яких виявлено та вилучено печатки та штампи підприємств з ознаками фіктивності, державних установ, приватних нотаріусів, посольств України у Великобританії та Литві, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти у сумі понад 200 тис. грн.

Крім того, накладено арешти на грошові кошти у сумі 910 тис. грн., що перебували на банківських рахунках підприємств з ознаками фіктивності, та на грошові кошти у сумі понад 1,4 млн. грн., які знаходились на спеціальних рахунках електронного адміністрування ПДВ в Державній фіскальній службі України.

Наразі проводиться  комплекс слідчих  дій спрямованих на встановлення  повного кола причетних до злочинів осіб з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків.


Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: