Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські рятувальники проходили іспит багатоповерхівками. Фото

За ініціативи Ніжинського міськрайонного відділу УДСНС України 2 квітня в місті були проведені тренування пожежних підрозділів з гасіння умовних пожеж на багатоповерхових житлових будинках

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

За ініціативи Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області 2 квітня в місті були проведені тренування пожежних підрозділів по гасінню умовних пожеж на багатоповерхових житлових будинках.

О 14.00 до чергового пульту зв’язку 16 Державної пожено-рятувальної частин поступила ввідна про пожежу на 8 поверсі  гуртожитку №4  НДУ імені Миколи Гоголя за адресою вул. Воздвиженська, 3а.

Рятувальні підрозділи вже через 7 хвилин прибули до місця умовної пожежі, але під’їхати безпосередньо до гуртожитку заважали припарковані неналежним чином автомобілі (дивіться фото).  
Тільки завдяки високій професійності водія авто драбини АД – 30 через 15 хвилин після оповіщення про пожежу було розпочато умовну евакуацію мешканців гуртожитку з 8 поверху. В ході проведення тренування виявлено і недоліки: необхідність зняття окремих дерев для надання можливості під’їхати до гуртожитку з західної сторони.

О 14 год. 45 хв. розпочалося тренування дій рятувальників при виникненні пожежі в 9-ти поверховому житловому будинку ЖБК-12 «Восход» по вул. Амосова,11. 

Але,  здійснити евакуацію людей з верхніх поверхів будинку на вул. Амосова,11 та загасити умовну пожежу не представилось можливим через перешкоди, що створені біля багатоповерхівки мешканцями для проїзду автомобілів і в тому числі служб оперативного реагування (пожежної техніки, авто драбини, швидкої медичної допомоги, аварійного автомобіля газової служби).

За рішенням голови кооперативу біля даної багатоповерхівки встановлений металевий шлагбаум з вузькою шириною проїзду (тільки для легкових автомобілів) з південної сторони будинку та вкопаний обмежувальний металевий стовп з північної сторони. Потребують обрізки завислі над проїздами до будинку гілки дерев. Також для розміщення автодрабини відсутній майданчик біля другого корпусу багатоповерхівки з західної сторони.

Ці обставини можуть стати причиною несвоєчасної допомоги мешканцям багатоповерхових будинків в разі виникнення пожежі або при інших надзвичайних подіях в системах життєзабезпечення. Всього в місті Ніжині на обліку знаходиться сімнадцять - 9-ти поверхових будинків, два -  8-ми поверхових та один – 7-ми поверховий будинок.

В третьому мікрорайоні в стадії будівництва знаходяться  ще три 10-ти поверхові будинки. Тому відповідальним посадовим особам і мешканцям будинків необхідно в найближчий час звернути увагу на ці зауваження та виконати необхідні заходи по забезпеченню вільного під’їзду до житла спеціальної техніки, обладнанню майданчиків для встановлення пожежних автомобілів та автодрабин. Цим самим ви подбаєте про свою безпеку та збереження життя в разі виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій чи небезпечних подій.

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок


пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

пожежа, тренування, багатоповерховий будинок

Відділ з питань надзвичайних ситуацій  виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: