Завантаження ...
banner
banner

І горіло, і диміло: у першій школі відбувся День цивільного захисту. Фото

Сьогодні, 11 квітня в Ніжинській школі №1 відбувся День цивільного захисту, з теми «Відпрацювання практичних дій учнів і працівників школи під час пожежі»

Сьогодні, 11 квітня  в Ніжинській школі №1 відбувся День цивільного захисту, з теми «Відпрацювання практичних дій учнів і працівників школи під час пожежі».

Зауважимо, що теоретична та практична програма були дуже насиченими. План заходів розпочався з виступу начальника Управління освіти Станіслава Крапив’янського, він навів статистику пожеж за останні роки, людські втрати та акцентував увагу на важливості умінь діяти при пожежі.

В цей день до школи завітали викладачі шкіл, вихователі дитячих садків та директори.

Надзвичайно пізнавальною була презентація фільму «Дії учнів під час пожежі в школі» учителя школи Віктора Рудика. В кінокартині подана вся необхідна інформація про пожежі, дії під час надзвичайної ситуації. Цікаво, було споглядати, як учні школи інсценували сценки правильного поводження під час пожежі.

Оригінальним був виступ шкільної дружини юних пожежників, які в цікавій формі, за допомогою пісень, танців та віршів ознайомили присутніх з правилами поводження під час пожежі у громадських місцях, житлових будинках, та при небезпеці у воді.

Потому вчителі провели показові уроки у другому та шостому класі. Темами уроків було: «Вогонь – ворог. Правила поведінки під час пожежі» та «Засоби пожежогасіння. Захист органів дихання в зоні пожежі. Дії в разі загорання одягу».

Під час уроку залунали три сирени, сигнал «Увага всім!», відбулась евакуація учнів з приміщення школи. Всі синхронно, оперативно полишили стіни школи.

Перед школярами інсценували ситуацію евакуації поранених учнів та показали як необхідно надавати першу медичну допомогу. Відпрацювали практичні дії гасіння умовної пожежі.

Після досить цікавої, насиченої  роботи, школярі мали змогу оглянути техніку пожежників та обладнання пошуково-рятувальної команди спеціального авіаційного загону ДСНС. І навіть самі, не без допомоги спеціалістів, погасити умовну пожежу.



































































































































 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: