Завантаження ...
banner
banner

Презентація персональної виставки народного майстра Марії Глиняної. Фото

11 квітня в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відбулася презентація виставки творчих робіт народної майстрині міста Ніжина (2016 року) Марії Глиняної(Кіндєєвої)

11 квітня в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського відбулася урочиста презентація виставки творчих робіт випускниці Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, народної майстрині міста Ніжина (2016 року) Марії Глиняної (Кіндєєвої).

З роботами дівчини ніжинці вперше познайомилися восени 2006 року і були приємно вражені яскравою експресією її абстрактних композицій, виконаних фломастером та гелевою ручкою.

Живописні та графічні роботи молодої художниці після тієї першої презентації ще не раз експонувалися на виставках в художньому відділі музею. І кожного разу глядач відкривав для себе все нові і нові грані Марійчиного таланту.

Результатом її творчого пошуку стала нова техніка, в якій виконано роботи презентованої нині колекції. Декоративні панно з текстилю, представлені на виставці, поєднують в собі принцип аплікації і клаптикової техніки печворк, а флористичні картини зі штучних квітів, виготовлених руками самої Марії, є гідною альтернативою 3D-техніці.

Спілкування з майстринею і її роботами не залишило байдужим нікого з присутніх на презентації. Всі щиро дякували Марії за її талант та щедрість, з якою вона ділиться ним з людьми, і побажали:

Хай дарує Бог благословення досягти найвищої мети.
І з міцним здоров’ям і натхненням
До вершини творчості іти.

Виставка діятиме до 11 травня за адресою вул. Батюка, 6, без вихідних, тел. для довідок: 2-36-96.




























































Наталія Тира, завідувач художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Савського
Фото Ніжинська міська газета "Вісті"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: