Завантаження ...
banner
banner

Фінал Ніжинської Волейбольної Ліги: молодість поступилася досвіду

18 жовтня 2014 року в місті Ніжині була розпочата Відкрита Ніжинська Волейбольна Ліга серед чоловічих команд, у якій взяло участь 11 команд. Тривала вона декілька місяців, закінчилося у минулу суботу

18 жовтня 2014 року у місті Ніжині була розпочата Відкрита Ніжинська Волейбольна Ліга серед чоловіків, у якій взяло участь 11 команд, а саме: «ТЕМП» м. Ніжин, «НАТІ» м. Ніжин, «ЧернігівГрад», «Чернігів-Спорт»,  збірна м. Бровари, «Технолог» м. Чернігів, «Держслужба» м. Чернігів, «Чернігівський юридичний коледж», «Маяк» с. Горбове, «Патріот» м. Борзна та збірна м. Прилуки.
 
Всі команди за п’ять турів зіграли по колу один з одним. Всього у лізі пройшло 55 ігор згідно яких визначались переможець та призери турніру. Рівень команд був дуже високий, адже участь приймали гравці котрі мають досвід гри, як за кордоном так і у професійних командах чемпіонату України. 
 
До останньої гри, яка відбулася у ході шостого туру 21 лютого, було не зрозуміло хто все ж таки стане переможцем, адже  "Темп" та "ЧернігівГрад" набрали однакову кількість очок. Тому визначити переможця мала гра між цими командами. 

 
З початку першої гри було помітно, що "ЧернігівГрад" має значно більший досвід ніж наші хлопці з "Темпу", тому не прикладаючи значних зусиль чернігівці відірвалися не декілька очок. "Темп" хоч і намагався наздогнати суперника, але ніжинцям помітно чогось не вистачало. А чернігівці хоч і робили помилки, але змушували ще більше помилятися ніжинських волейболістів. До того ж вдало блокували атаки ніжинців.  У  результаті у першій грі "Темп" поступився "ЧернігівГраду" з рахунком 11:15


Друга гра розпочалася  з переваги "Темпу". Давався взнаки вік гравців команди "ЧернігівГрад" і на обличчях і в рухах гравців почала читатися фізична втома. Рахунок 3:1 на користь "Темпу". Глядачі тримають кулаки, і хтось вигукує не розслабляйтеся. Але  "Темп"  припускається помилки і рахунок вже 3:3.


Команди йдуть пліч опліч, борються за кожне очко демонструючи неймовірну гру. Всі гравці та глядачі розуміють, що помилятися не можна, адже на кону золото.  

Команди продовжують тримати інтригу, ніхто не хоче поступатися, особливо "Темп" адже ще один програш і шансів отримати кубок "домашньої" ліги будуть зведені до нуля.

Рахунок 11:10, "Темп" утримує примарну перевагу. "ЧернігвГрад" бере тайм-аут. Здається це їм допомогло зібратися і вони вириваються вперед. Рахунок 11:12. Літні вболівальники шукають у кишенях валідол, молодь хапається за голову.  Але хлопці з "Темпу"  і не думають здаватися більшдосвідченому супернику і знову вириваються вперед. Рахунок 12:11.  


Чернігівці беруть другий тайм-аут і це їм знову йде на користь. Це неймовірно. Друга гра завершується перемогою "ЧернігівГраду" з рахунком 12:15.


Третя партія знову розпочинається з переваги "Темпу". Як то кажуть, відступати нема куди і гравці борються за кожний м'яч. Важко повірити, але табло показує рахунок 7:2. Вболівальники починають скандувати "Темп, Темп...". Заміна у "ЧернігівГрад". Чернігівці на подачі і ніжинські хлопці поступово втрачають свою перевагу. Рахунок 7:5. "Темп" бере тайм-аут...


... але перерва ніжинським хлопцям не пішла на користь.  "ЧернігівГрад" виривається вперед 8:13. 

Вболівальники продовжують підтримувати ніжинську команду, але вони, як і самі гравці розуміють, що шанси на перемогу мізерні. У декого з гравців "Темпу" починають здавати нерви. Але команда збирається з силами. На таблі 10:13. Але "ЧернігівГрад" використовує напрацьовану тактику і бере перерву. Це, вибачте за тавтологію збиває темп "Темпу" і "ЧернігівГрад" здобуває третю перемогу і стає переможцем Відкритої Ніжинської Волейбольної Ліги



"ЧернігівГрад" - володарі кубка Відкритої Ніжинської Волейбольної Ліги 2015
 

Відразу після закінчення гри відбулося урочисте нагородження переможців та призерів, а також кращих гравців змагання, які були нагороджені медалями, грамотами, кубками, спортивними статуетками та цінними подарунками від генерального спонсора – магазина живих напоїв "Пан Бровар".






 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: