Завантаження ...
banner
banner

У міськраді розглянули можливість створення муніципального транспорту в Ніжині

26 квітня на засіданні виконавчого комітету було розглянуто петицію ніжинської громади щодо створення у Ніжині муніципального транспорту

26 квітня на засіданні виконавчого комітету було розглянуто петицію ніжинської громади щодо створення у Ніжині муніципального транспорту з обрахованим тарифом і чітким графіком руху.

Наводимо текст петиції

Громада Ніжина звертається до міської ради з проханням зробити ряд необхідних кроків для створення муніципального транспорту з чітким графіком руху і обгрунтованими тарифами, який буде збагачувати місцевий бюджет, а отже, і ніжинську громаду, а не окремих монополістів. Вимагаємо оновити автопарк і заборонити шансон і російську попсу, в якій прославляється Росія і російські військові. Вимагаємо комфортні умови для людей!

Заступника міського голови Сергій Осадчий повідомив, що відділ транспорту зробив розрахунок необхідної кількості автобусів для забезпечення пасажирських перевезень. Необхідна кількість автобусів - 80 для обслуговування і 22 для резерву.

На сьогоднішній день найнижча вартість одного автобусу «Богдан» становить 1 934 000 грн. Вартість 102 автобусів складатиме 197 млн. грн. без врахування інфраструктури та техобслуговування.

«Це непідйомна сума для ніжинського бюджету, тож виконавчий комітет не може підтримати цю петицію. На сьогоднішній день існуючі пасажирські перевезення задовольняють виконання даної послуги», – зауважив Сергій Олександрович.

Міський голова Анатолій Лінник запропонував розглянути можливість купівлі хоча б одного автобуса на кожний маршрут та дав транспортному відділу доручення провести розрахунки щомісячного утримання автобуса і через два тижні представити на засіданні виконкому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: