Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині зібралась «Єдина родина Чернігівщини»

Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України. На чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, з одинадцяти районів області напередодні великого християнського свята Трійці до Ніжина завітали більше сотні гостей

Єдина родина, сім’ї загиблих

Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України. На чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, з одинадцяти районів області напередодні великого християнського свята Трійці до Ніжина завітали більше сотні гостей.

Організатори заходу Ніжинська міська рада Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, відділ у справах сім’ї та молоді, управління культури та тури зму, управлівння освіти , рада підприємців, САЗ, вч 3160 зробили все можливе, аби гостям Ніжина було зручно і комфортно.

О десятій зібралися біля будівлі міської ради і колоною вирушили до пам’ятного знаку Героям Небесної соті. Там, разом з портретами героїв небесної сотні розміщені портрети ніжинців, які власним життям захищали Україну. Місце намолене і святе для кожного ніжинця. Біля селли на вітру , немов хотіли на волю, тріпотіли білі голуби, символ миру і спокою, виготовлені учнями ніжинських шкіл.

Біля пам’тного знаку отець Сергій настоятель церкви Всіх святих, волонтер, капелан здіснив заупокійну літію по загибли воїнам. По її закінченні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих а у синє небо пролунали постріли салюту. Квіти від учасників зібрання, скроплені сльозами рідних лякли до підніжжя знаку, а внебо злетіли яскраві кульки з голубами. Учні ЗОШ міста підготували патріотичний флешмоб. Гості побували і на яблуневій алеї.

У Будинку культури розгорнулась виставка " Блок -пост пам’яті". У ящиках від набоїв зібрані речі загиблих земляків, якими вони користувалися, їхні портрети. Про кожного з них коротка історія життя... Рідні біля них не стримували сліз, адже в коробках останній зв’язок з ріднми.

Унікальна ідея виставки не залишає байдужими нікого. З портретів на нас дивляться молоді хлопці, життя яких обірвала ворожа куля. Вони увійшли в історію України як герої, які боронили кордони рідної держави, гідні сини своїх пращурів.

У Будинку культури міський голова Апнатолій Лінник привітав учасників заходу, відзначив, що пишається, що цей унікальний патріотичний захід проходить у Ніжині.

- Горе увійшло у ваші родини, ми низько схиляємо пред вами голови, ми пишаємося подвигом ваших синів – зазначив міський голова Анатолій Лінник і побажав усім мирного неба, і щоб нарешті припинилася ця війна, щоб не доводилося рідним і близьким проливати сльози, а експозиція блокпосту не поповнювалася новими експонатами. - Дякую і низько схиляю голову пред вами....

Микола Шанський високо оцінив патріотичну роботу в Ніжині, був щиро вражений увагою з боку влади до сімей, які втратили рідних на сході і вручив міському голові Подяку від ГО «Єдина родина Чернігівщини».

На гостей чекав невеликий концерт митців Ніжина а далі екскурсія на САЗ.

Єдина родина, сім’ї загиблих

Єдина родина, сім’ї загиблих

Єдина родина, сім’ї загиблих

Єдина родина, сім’ї загиблих

Єдина родина, сім’ї загиблих

Єдина родина, сім’ї загиблих



Єдина родина, сім’ї загиблих









































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: