Завантаження ...
banner

На Чернігівщині створюють першу в Україні бригаду територіальної оборони

Чернігівський обласний військовий комісаріат формує першу в Україні бригаду територіальної оборони оперативного командування "Північ" і готується провести експериментальні навчальні збори резервістів другої черги, на які залучить 3700 військовозобов’язаних


Чернігівський обласний військовий комісаріат формує першу в Україні бригаду територіальної оборони оперативного командування "Північ" і готується провести експериментальні навчальні збори резервістів другої черги, на які залучить 3700 військовозобов’язаних.

Про це у п'ятницю, 1 червня, на брифінгу поінформував Чернігівський обласний військовий комісар полковник Олександр Криворучко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Начальником Генштабу було прийняте рішення на базі Чернігівського обласного військкомату і Чернігівської області провести експериментальне навчання з формування 119-ї окремої бригади територіальної оборони з метою вивчити питання здатності області сформувати цю військову частину, забезпечити її усіма матеріальними засобами, провести бойове злагодження і підготовку особового складу", - сказав комісар.

За його словами, необхідність створення такої бригади спричинена недоліками керування понад 40 загонами тероборони, сформованими раніше при кожному районному військкоматі, і відсутністю в останніх системи матеріального, і, перш за все, бойового забезпечення.

До другої черги резервістів відносяться чоловіки віком до 55 років, які свого часу проходили строкову службу. На експериментальних зборах їх ознайомлять із сучасною зброєю і військовою технікою, допоможуть відновити призабуті навички. Збори проходитимуть з 13 по 27 червня на базі 1-ї окремої танкової бригади в селищі Гончарівському Чернігівського району.

Криворучко наголосив, що 119 бригада створюється виключно для служби на території Чернігівщини і за її межі відправлятися не буде. Він підкреслив, що це - не мобілізація, оскільки така в державі не оголошена, а що просто "ми повинні тримати порох сухим" і бути готовими в будь-який момент дати відсіч ворогу.

На даний час міські й районні військкомати області роздають повістки і вже сповістили про збори 5000 військовозобов’язаних. Набрано вже 3280 чоловік.

Після завершення експерименту на Чернігівщині, додав полковник, отриманий досвід буде проаналізований, узагальнений і опрацьований у вигляді рекомендацій щодо створення бригад тероборони в інших областях.

ukrinform.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: