Завантаження ...
banner
banner

Чи загрожує Ніжину радіація з Чорнобиля?

Вчора, 5 червня, в Чорнобильській зоні сталася пожежа, горіла суха трава з розповсюдженням на лісовий масив. В соцмережах повідомлялося про те, що горить так званий «Рудий ліс» - ділянка лісу, що отримала значне радіаційне опромінення під час аварії на ЧАЕС

Радіація, Чорнобиль


Вчора, 5 червня, в Чорнобильській зоні розпочалася пожежа, горіла суха трава з розповсюдженням на лісовий масив. В соцмережах повідомлялося про те, що горить так званий «Рудий ліс» - ділянка лісу, що отримала значне радіаційне опромінення під час аварії на ЧАЕС. Щоправда, науковці повідомили, що «Рудий ліс» давно згорнули бульдозерами у траншеї і поховали.

Поширилась також інформація про начебто вітер сторону Києва, і про збільшення радіаційного фону в Києві. Але влада заспокоїла, що радіаційний фон в Києві в нормі, і складає 10-13 мкр / год  (безпечний рівень – до 30 мкР/год). До речі, до гасіння пожежі залучаються рятувальники спеціального авіаційного загону з Ніжина.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що лісова пожежа в Чорнобильській зоні – безпечна для населення.

Він наголосив, що радіаційний фон у Києві і Чорнобилі – безпечний.

Що до Ніжина, то за інформацією начальника відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, Геннадія Чернишова, радіаційни фон в нормі, і складає, за даними  Ніжинської метеостанції 11мкР/год.

Ці дані підтверджуються Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА, за їхніми даними показники радіаційного фону Ніжині минулої доби були на рівні 10 мкр / год.

Тим часом, згідно інформації Укргідрометеоцентру, сьогодні в Ніжині північно-західний вітер, тобто дме з Чорнобиля, на завтра вітер має змінитися на південно-східний.

mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: