Завантаження ...
banner
banner

За півроку в Ніжині кров здали 500 донорів

Стати донором – благородна та почесна місія. Донорство крові в нашій країні з кожним роком набирає обертів. Особливо важливим воно стало в зв’язку з останніми подіями на Сході

Донор, кров, переливання крові


Стати донором – благородна та почесна місія. Донорство крові в нашій країні з кожним роком набирає обертів. Особливо важливим воно стало в зв’язку з останніми подіями на Сході.

Безпечні і надійні запаси крові та її продуктів необхідні скрізь для спасіння життя, для здоров’я людей. Дефіцит донорської крові може мати трагічні наслідки.

На сьогоднішній день в 62 країнах світу національні запаси крові формуються в основному завдяки добровільній здачі крові донорами.

В нашій країні є багато людей, яким не все одно, які розуміють, що коли ти здав кров – ти рятуєш чиєсь життя.

Регулярна здача крові корисна для самого донора. Донори, які здають кров, рідко хворіють респіраторними захворюваннями, рідко страждають онкологічними, серцево – судинними хворобами. Донорство запобігає розвитку атеросклерозу, захворюванням печінки, підшлункової залози.

Регулярна здача крові сприяє продовженню молодості, так як стимулює кровотворіння і самовідновлення організму.

Безкоштовне донорство виховує в людини високі моральні принципи – доброту, чуйність, патріотизм.

Сьогодні в нашій країні основні зусилля спрямовані на формування здорового покоління, фізично і духовно здорового суспільства, в тому числі і завдяки активній участі населення у донорстві.

Ніжинське відділення переливання крові (ВПК) функціонує при міській лікарні, забезпечує її потребу в крові та її препаратах. За шість місяців цього року кров здали  500 донорів.

Здача крові - це акт гуманізму. Сьогодні ти допоміг комусь, завтра допоможуть тобі або твоїм рідним. Дуже багато приходить донорів на допомогу рідним або друзям. Навіть якщо їх кров не підходить одній людині, то підійде іншій.

Давайте підтримаємо людей, які здають свою кров для того, щоб врятувати комусь життя.

Таких людей в нашій країні стає більше і більше, і це радує. 

Завідувач відділення
переливання крові Ткаченко І. І. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: