Завантаження ...
banner
banner

"Шлюб за добу" тепер можна оформити і в Ніжині

9 липня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав пілотний проект «Шлюб за добу», запропонований Міністерством юстиції

9 липня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав пілотний проект «Шлюб за добу», запропонований Міністерством юстиції.

Він, зокрема, полегшує процедуру одруження для українських громадян з тимчасово окупованих територій та учасників бойових дій на сході. Закоханим більше не доводиться чекати місяць, побратися можна в день подачі всіх потрібних документів.

 
Проект планувався як соціальний, тому першочергово спрямований на прифронтові регіони. Стартував він у Сєвєродонецьку та ще п’яти містах України — Києві, Львові, Одесі, Херсоні та Маріуполі.
 
На даний час пілотний проект «Шлюб за добу» запроваджено в таких населених пунктах України: у м. Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам’янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Тернополі, Чернігові, Кривому Розі, Бахмуті, Запоріжжі, Білій Церкві, Борисполі, Кропивницькому, Станиці Луганській, Білгород-Дністровському, Полтаві, Кременчуці, Чугуєві, Хмельницькому, Черкасах, Хотині, Ковелі, Нововолинську, Нікополі, Кам’янському, Волновасі, Лимані, Покровську, Коростені, Мукачеві, Тячеві, Олександрії, Вознесенську, Первомайську Миколаївської області, Ізмаїлі, Дубному, Сарнах, Тростянці Сумської області, Генічеську, Новій Каховці, Каневі, Смілі, Вижниці, Володимир-Волинському, Радомишлі, Вишгороді, Трускавці, Чорноморську, Ромнах, Чорткові, Умані, Ніжині та с. Білозір’ї Черкаського району Черкаської області, с. Кам’яниця Ужгородського району Закарпатської області.
 
В Чернігові такий проект стартував з лютого 2017 року. Вже одружилося більше 600 щасливих пар.
 
Сьогодні презентували даний сервіс в місті Ніжині. Розписали перші три пари, яким не довелося подавати заяву за 30 днів, аби стати подружжям. Молодят прийшли привітати: начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, начальник Управління державної реєстрації В’ячеслав Хардіков, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко та директор Комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника» Микола Борисенко.
 
Першим із знаменною подією їхнього життя молодят привітав Олег Трейтяк . Насамперед подякував за те, що скористалися сервісом Міністерства юстиції України. Побажав щасливої сімейної долі, поваги одне одного, взаємної підтримки та Божого благословення на щасливе сімейне життя.
 
Далі до вітального слова був запрошений заступник міського голови Ігор Алєксєєнко. Відзначив, що Ніжин має дуже давню історію, але сьогоднішня подія переконує нас в тому, що наше місто вічно молоде і готове до будь-яких змін. Від імені міського голови та від себе особисто Ігор Володимирович подякував молодятам за мужність бути першими, хто взяв участь в такій прекрасній церемонії. Побажав сімейного щастя та благополуччя. 
 
Одружитись можуть усі громадяни України, незалежно від місця проживання, а також іноземці. Вартість шлюбу залежатиме від додаткових послуг. Подати заяву на реєстрацію шлюбу можна до Комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника», яке знаходиться за адресою: м.Ніжин, вул. Небесної Сотні, 14.
 
Сучасні новації спрощують та наближають до населення послуги, передбачені сімейним законодавством. Проте важливо пам’ятати, що легкість та доступність сервісу – не причина для зміни сімейного стану. Підходити до цього питання потрібно виважено та обмірковано.
 






























 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: