Завантаження ...
banner

П’яний ніжинець напав на поліцейського під час репетиції випускного

Вчора, 21 червня, місто готувалося до випускного балу, проведення якого заплановано на вечір суботи. З метою забезпечення можливості репетиції на площі Франка вже з 15:00 Ніжинськими поліцейськими організовано перекриття руху через центр міста

Поліція, напад на поліцейського


Вчора, 21 червня, місто готувалося до випускного балу, проведення якого заплановано на вечір суботи. З метою забезпечення можливості репетиції на площі Франка вже з 15:00 Ніжинськими поліцейськими організовано перекриття руху через центр міста.

Окрім учасників святкових заходів, навколо зібралися батьки, вчителі та просто місцеві жителі, які спостерігали за яскравим дійством. Та серед натовпу були і такі, для яких масові заходи – це привід спровокувати конфлікт, привернути увагу до себе, проявити антигромадську поведінку.

Так, близько 16:00 до одного з поліцейських підійшов 24-річний місцевий житель, з явними ознаками сп’яніння (наразі ще не встановлено алкогольного чи наркотичного). Він був обурений з приводу перекриття руху та не бажав стримувати своїх емоцій. Навіть після того, як йому, у ввічливій формі, було роз’яснено, що місто готується до масштабного заходу, відбувається репетиція за участю дітей та перекриття руху викликане, перш за все, турботою за безпеку людей, чоловік не заспокоївся.

На підвищених тонах та із застосуванням «міцних» слів він продовжував ображати поліцейського, який був при виконанні своїх службових обов’язків. Такі дії чоловіка дали підставу для притягнення останнього до адміністративної відповідальності, а агресивна, по відношенню до оточуючих поведінка, – ще і на застосування до нього заходів фізичного впливу.

Саме під час спроби вгамувати дебошира, той застосував «активну» оборону, зваливши поліцейського на землю та ще і сам впав зверху. Від падіння поліцейський отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому зап’ястка. Порушника затримали інші поліцейські, які були неподалік. Йому вдягли кайданки та доставили до відділу.

Того ж дня, тепер вже підозрюваного у вчиненні злочину, безапеляційно затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Попередня кваліфікація злочину, який інкримінують чоловіку - ч. 2 ст. 342 КК України (опір представнику правоохоронних органів під час виконання ним службових обов’язків).

Сподіваємося на те, що у камері ізолятору тимчасового тримання, у чоловіка буде час подумати над своїми діями, а слідчі з прокурором, тим часом, зберуть необхідні докази вчинених злочинів, та вийдуть з клопотанням про обрання запобіжного заходу до суду.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: