Завантаження ...
banner
banner

Куди в Ніжині вирішили виділити бюджетні кошти та що буде з братською могилою у парку Гоголя

5 липня на засідання постійної депутатської комісії розглянули питання, що стосувалося виділення коштів на ремонт даху пологового будинку та виділення 190 тис. грн. на косовицю

Бюджет, кошти, Юрій Хоменко, Микола Борисенко

5 липня на засіданні постійної депутатської комісії розглянули питання, що стосувалося виділення коштів на ремонт даху пологового будинку та виділення 190 тис. грн. на косовицю.

Член комісії Юрій Хоменко наголосив, що потрібно підтримати і виділити кошти на косовицю, оскільки це впливає на привабливість міста, а також запропонував виділити ще кошти на (310 тис. грн.) благоустрій  

Дана пропозиція викликала велику дискусію серед членів комісії, оскільки грошей в міському бюджеті обмаль, а з резервного фонду можливо брати тільки на захищені статті видатків.

Члени комісії вирішили виділити 190 тис. грн. на косовицю та 500 тис. грн. – на благоустрій.

Також, розглянули та підтримали лист директора музею Геннадія Дудченка про історичну довідку щодо пам’ятного знаку в парку Миколи Гоголя, який був встановлений у 1977 році на місці братської могили-поховання. 

У листі зазначалося, що чинний пам’ятник підпадає під законодавство про декомунізацію, тому Геннадій Миколайович вважає за необхідність клопотати про виключення його з реєстру пам’яток історії, проведення демонтажу та організації перепоховання тіл загиблих на території одного із сучасних ніжинських кладовищ. 

Рекомендували даний лист на розгляд всіх депутатських комісій.

Директор комунального підприємства "Служба Єдиного Замовника" Микола Борисенко звернувся із пропозицією виділити додатково 500 тис. грн. для роботи аварійної служби підприємства. 

Дана служба за півроку здійснила 1586 виїздів до помешкань жителів та більше двохсот – до установ міста. за рахунок економії за півріччя аварійна служба може проіснувати ще протягом місяця.Члени  комісії вирішили виділити 80 тис.грн. на серпень.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: