Завантаження ...
banner

Викладачі НДУ стажувалися в Греції

Впродовж 25-29 червня 2018 року викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя проходили короткотермінове міжнародне стажування в Університеті Арістотеля у Салоніках (Грецька Республіка)

Греція, стажування, викладачі, НДУ


Впродовж 25-29 червня 2018 року викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя проходили короткотермінове міжнародне стажування в Університеті Арістотеля у Салоніках (Грецька Республіка). 

Стажування «Розробка навчальних матеріалів для курсів з Гендерних студій» було проведене у рамках проекту Erasmus+ «Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями», одним із виконавців якого є наш університет.

Крім делегації НДУ (О. Бойко, О. Щотка, О. Желіба, Т. Лісова, С. Кириленко, В. Мартиненко, Ж. Володченко, Ю. Ковальчук) у стажуванні брали участь представники усіх  університетів – членів консорціуму з виконання проекту: Університету Витовта Великого (Каунас, Литва), Університету міста Маноуба (Туніс), Центральноєвропейського університету (Будапешт, Угорщина), Університету міста Сусс (Туніс), Університету Султана Моулай Слімана (Бені Меллаль,  Марокко), Університету Сіді Мохаммеда Вен Абделлах (Фес, Марокко) та двох українських університетів – Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Головна мета стажування – допомогти викладачам завершити розробку якісних навчальних матеріалів для студентів, що спеціалізуються на Гендерних студіях. Для цього європейські колеги організували практичні семінари з оформлення робіт, дотримання правил цитування першоджерел.

Колеги з Університету Арістотеля забезпечили учасникам впродовж усього терміну стажування доступ до електронної бібліотеки університету, ознайомили з програмним забезпеченням, яке полегшує роботу з першоджерелами. 

Представники усіх університетів-партнерів представили свої доробки для обговорення та отримали слушні зауваження та поради від європейських колег. Крім того, представники Ніжинського університету, який у проекті відповідальний за підготовку електронних курсів, представили методику оцінювання таких курсів, яка була схвалена партнерством.

Традиційно під час кожної міжнародної зустрічі проводяться менеджерські координаційні наради. Цього разу це була вже дев’ята нарада, яка проводилась 28 червня. Обговорювались досягнуті результати по кожному робочому пакету та перспективи успішного завершення проекту 15 жовтня 2018 року.

Більше інформації про проект GeSt та основні результати його діяльності можна знайти на сайті проекту http://gestproject.eu/

Греція, стажування, викладачі, НДУ

Греція, стажування, викладачі, НДУ

Греція, стажування, викладачі, НДУ

Греція, стажування, викладачі, НДУ

Греція, стажування, викладачі, НДУ

Греція, стажування, викладачі, НДУ


Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: