Завантаження ...
banner
banner

Вулицю Московську пропонують перейменувати на честь Левка Лук’яненка

Народний депутат Олександр Кодола звернувся до депутатів ніжинської міської ради зі зверненням про увіковічення пам’яті Левка Лук’яненка в назві вулиці

Левко Лук’яненко, Московська, Кодола


Народний депутат Олександр Кодола звернувся до депутатів ніжинської міської ради зі зверненням про увіковічення пам’яті Левка Лук’яненка в назві вулиці.

Зокрема у зверненні зазначено:

 «7 липня  пішов  із життя наш славетний земляк, видатний українець, Герой України Левко Григорович  Лук’яненко.

Для декількох поколінь українців Левко Григорович став прикладом самовіданної боротьби за незалежність нашої держави, відстоювання ідеалів свободи та демократії.
Левко Лук’яненко  є автором  "Акту  проголошення  незалежності України", 24 серпня 2018 року йому виповнилося б  дев’яносто років.

У 2014 році за моєю пропозицією рішенням Чернігівської обласної ради Левку Лук’яненку присвоєно звання "Почесний громадянин Чернігівської області".
Сьогодні задля того, аби гідно увіковічити пам'ять нашого видатного земляка з нагоди відзначення 27 річчя Незалежності України, вважаю за потрібне  назвати його іменем одну з  вулиць або площ міста  Ніжина.

Звертаюсь до депутатів Ніжинської міської ради  з проханням підтримати  дану ініціативу та прийняти  відповідне рішення про перейменування  вулиці Московська у м.Ніжині на  вулицю  Левка Лук’яненка».

Оновлено:
на сьогоднішній сесії міської ради було зачитано звернення від Кодоли, але ршення не стали приймати, оскільки згіднозакону, потрібно провести громадські обговорення.

Довідково:

Левко Григорович Лук'яненко, народився 24 серпня 1928 року в с. Хрипівка, Городнянського району, Чернігівської області. Політик та громадський діяч, народний депутат України. Співзасновник Української Гельсінської Групи. Герой України. Письменник. Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: