Завантаження ...
banner

На Чернігівщині гадюка вкусила семирічного хлопчика

Хлопчик 7 років потрапив до реанімації Новгород-Сіверської лікарні минулої п’ятниці. Його двічі вкусила змія

Гадюка, хлопчик, лікарня

Хлопчик 7 років потрапив до реанімації Новгород-Сіверської лікарні минулої п’ятниці. Його двічі вкусила змія.

У місцевій лікарні залишалась одна доза зміїної протиотрути. Потрібно було 4 або 5. Протягом трьох діб набряки на місці укусів збільшувались.

Олександр Черток, педіатр, розповідвє: «Хлопчик поступив з села Красний хутір, там у них оздоровчий табір. Діти бігали в траві в лісі, і він, зі слів виховательки, побачив змію і почав за нею ганятись. Вона його вкусила двічі: за пальчик на руці і в нижню третину гомілки.Стан хлопчика спочатку був не дуже добрий. Збільшувався набряк перший, другий, третій день. Сьогодні почав набряк спадати. Хоч трохи, але спадати. Була блювота, пронос, больовий синдром. Зараз ця симптоматика почала відходити».

Хлопчику ввели сироватку проти отрути гадюки. Останню, яка залишалась у лікарні.

Лікар пояснює: «У нас була одна доза протизміїного анатоксину. Ним одразу дитину прокапали. Але дози мало. Їх потрібно щонайменше чотири — п’ять доз. Як виявилось у області їх також немає цих анатоксинів».

Поки нема сироватки – лікарі намагаються вивести за допомогою інших препаратів.

Ольга Бубенець, завідувачка відділенням анестезіології, чому так сталося: «Тому що всі вакцини, в основному російського виробництва. Зараз Росія – країна агресор, тому — не закуповуються. У нас в Україні власного виробництва нема».

Хлопець, якого покусала гадюка, – вихованець дитячого будинку з села Черешеньки Коропського району. Його батьки позбавлені батьківських прав.

Детальніше в сюжеті UA: Чернігів



Пр
авдаТУТ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: