Завантаження ...
banner
banner

Пригоди ніжинців в інтерактивному музеї та відпочинок на природі: подорож разом з ГО "Ніжин-Сканді-Тур"

Пригоди ніжинців в інтерактивному музеї та відпочинок на природі: подорож разом з ГО "Ніжин-Сканді-Тур" фото

20 травня відбулася  захоплива та корисна сканді-подорож цікавими місцями Ніжинщини. Мандрівка була організована ГО "Ніжин-Сканді-Тур" на чолі з досвідченим інструктором зі скандинавської ходи Оленою Шанс  за маршрутом «Неймовірна природа Ніжинщини» до екостежки «Спадщина предків», що в урочищі «Заячі сосни».

Вчергове взявши до рук палиці для скандинавської ходи, більшість – уперше в житті, разом з інструктором Оленою Шанс і екскурсоводом Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» Аліною Чуйко  майже дві з половиною години насолоджувалися лісом, слухали цікаву розповідь про різні екосистеми лісу, про флору й фауну Ніжинщини, споглядали чарівні краєвиди, дихали свіжим, чистим повітрям, загалом – отримали заряд бадьорості на багато днів наперед.

Потому була екскурсія до Меморіального музею Марії Заньковецької у Заньках. Розповідь про життя й творчість видатної української актриси була захопливою та дивовижною. Не менш неймовірною  було відвідання етнографічного відділу музею – інтерактивна експозиція. Родзинкою цього музею є можливість спробувати функціонал експонатів, тобто дізнатися на практиці що і як працювало з хатнього начиння типової сільської української хати 19 століття, а також побачити вишивку, картини й художні вироби сучасних односельців Марії Заньковецької.

Треба зазначити, що екскурсія відбулася на Святу Трійцю, – тож і розповіді були про традиції й обряди, що супроводжували це свято з давніх-давен, коли наші предки були язичниками, вірили в сили природи, поклонялися їм, ворожили…І, звичайно, було відвідання аромакімнати, де неперевершені аромати трав і квітів просто зачаровували.

Насамкінець, заньківські музейники пригостили гостей запашним і смачним фіточаєм, завареним якраз на липовому цвіті й лікарських травах, зібраних на території колишньої садиби Адасовських – родинного гнізда неперевершеної української акторки.

Останнім пунктом подорожі було озеро на околиці Заньок: із впорядкованим пляжем, чистою прохолодною водою, – якраз, що було треба після спекотного дня!!!

"Вже не вперше ті, хто відвідав це чарівне місце в Заньках, зазначали: воно має якусь чарівну, позитивну ауру, котра притягує, немов незримим магнітом. Хочеться ще і ще сюди приїздити. Ну й найголовніше, діти забули про гаджети, пізнавали природу та знайомились з нашими українськими традиціями. Тож, в наступну подорож з ГО Ніжин-Сканді-Тур,  обов'язково беріть з собою малечу. До нових зустрічей!", - зазначила наостанок інструкторка Олена Шанс.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: