Завантаження ...
banner

У Ніжині відкрилась виставка двох талановитих художниць

У Ніжині відкрилась виставка двох талановитих художниць   фото

У художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського відбулося відкриття художньої виставки під назвою "Новорічна феєрія". Свої полотна на ній разом представляють дві талановиті Ніжинські майстрині Катерина Васечко та Оксана Грек.

У виставковій  залі  неймовірна тепла атмосфера.  Роботи Оксани та Катерини перегукуються. Там живе казка, дитинство, диво, мрія...

Оксана Грек пропонує 38 картин. Художниця розповіла : «Я зібрала калейдоскоп своїх робіт з початку творчості: 2014 р. до сьогодні. А це серії «Мамині казки», які присвятила своїм дітям, батькам та спогадам про дитинство, також серію картин  «Мелодії душі» - присвячені найважливішому у моєму житті чоловіку та  фантазійні роботи – «Птаха Гоголь». А ще, пейзажі та решту спроб пензля. Ця виставка – третя  у Ніжині. Довгий час не малювала, були перерви у творчості. Нині продовжую працювати.  Розвиваюсь, змінююсь  й  картини мої  змінюються», - каже Оксана. На питання:  Чи лишаються котики головними персонажами у її картинах із серії «Мамині казки» ? Відповіла - Час покаже! Плани на нові картини є, тільки їх не буду озвучувати!

Що до представлених робіт художниці Каті Васечко, то вона поділилася: «У мене є традиція перед Новим роком малювати новорічні ілюстрації на новорічну тематику. Ці ілюстрації ідуть в  друк, і з них народжуються листівки, магніти, стікери (наліпки). На цій виставці зібрані  мої роботи за останні роки. Техніка акварель. Тут ще представлені роботи – ілюстрації до книги Сашка Дерманського  «Я чекаю Миколая». Це дитяча книга, до якої робила як і внутрішні  ілюстрації, так й  ілюстрації на  обкладинку. Сьогодні цю книгу буду представляти, вона нещодавно побачила світ.  Видавництво «Літера», тираж 4 тисячі».

Не оминули запитати у Катерини -  Що її надихає до роботи? На що почули у відповідь – «Все що навкруги оточує.  Я з дитинства малюю. Ну, а нині надихає творити моя донечка, ми з нею малюємо, придумуємо казки, робимо персонажі…Зараз я працюю в Будинку дітей та юнацтва керівником гуртка, займаюсь з дітками, вчу їх малювати, тож надихають до роботи і мої вихованці».

Відкриття виставки набуло урочистості й завдяки музичному супроводу від  Антона Гузя. Добрі слова та квіти  від гостей. Подякували художницям начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак та директор музею Геннадій Дудченко. Захід вела  Еліна Мартинова, завідувачка художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею.

Виставка експонуватиметься з 17 грудня по 17 січня. Завітайте!

ТЕТЯНА МАРЧЕНКО

фото автора mynizhyn.com

Читати по темі: "Віддзеркалення душі" Мирослави Павлюченко. Юна ніжинка презентувала виставку

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: