Завантаження ...
banner
banner

Названо школи Ніжина, у яких найкраще викладають українську мову

Названо школи Ніжина, у яких найкраще викладають  українську мову фото

Організатори II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови освітня платформа “HUMAN Школа” та ДНУ “ІМЗО” підбили підсумки дистанційного конкурсу, на який зареєструвалося 37 346 учнів та студентів. Було виявлено, що найбільша кількість призерів (учасники, що посіли 1-3 місце) у Києві, Чернігівській, Донецькій та Харківській областях. Чернігівщина стала другим регіоном після столиці з найбільшою кількістю призерів в Україні.

Так, з 2391 переможця мовного конкурсу 238 навчаються у Чернігівській області, серед них 1 місце посіло 96 учнів, 2 місце - 80 учнів, а 3 місце - 62. Для того, щоб учасники
стали призерами марафону, вони мали зробити не більше 2-х помилок за 4 етапи конкурсу, що в середньому нараховували 80 тестових запитань з української мови.
Деякі школи можуть похизуватися відразу декількома учнями-переможцями, що може говорити про якісне викладання української мови у закладі.
Статистика свідчить, що найкраще української мови навчають у закладах освіти:
1. Прилуцька гімназія № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради - 17 призерів;
2. Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 - 13 призерів;
3. Сновська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 - 10 призерів;
4. Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 - 8 призерів;
5. Сосницька гімназія ім. О.П. Довженка - 8 призерів;
6. Прилуцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 (ліцей № 7) - 8 призерів.
Детальний перелік шкіл, у яких навчаються призери, можна переглянути за посиланням: https://www.human.ua/winners2
Учасники конкурсу впродовж чотирьох тижнів, з 12 листопада по 5 грудня 2021 року, проходили тестові завдання з української мови, що були складені творчою групою вчителів та викладачів під керівництвом Олександра Авраменка. Зазначається, що для II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови групою вчителів було складено 1175 тестових завдань. Всеукраїнський відкритий марафон з української мови - це наймасштабніший в Україні конкурс з української мови, метою якого є розвиток в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови. Особливістю марафону є його проведення в цифровому форматі на платформі “HUMAN Школа” з можливістю формування візуалізованої статистики щодо проходження конкурсантами змагання.

По темі: Ніжинські школярі переможці ІІ Всеукраїнського марафону з української мовиТретьокласник Ніжинської гімназії №6 переміг у Всеукраїнському марафоні

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: