Завантаження ...
banner
banner

Сильне плече, турбота і увага: наші жінки розповіли, яку роль у житті відіграє чоловік

Сильне плече, турбота і увага: наші жінки розповіли, яку роль у житті відіграє чоловік  фото

5 листопада - День чоловіків. Чи варто порівнювати День чоловіків з аналогічним, жіночим днем? Ну, хіба що тільки по суті, адже чоловіки і жінки такі різні... Однак об’єктивно один без одного просто приречені на вимирання. Відзначимо, що Всесвітній чоловічий день не такий популярний, як аналогічний жіночий, відзначається далеко не з такою помпезністю. Його не чекають, як 8 березня, але він є!

Як не гірко це зауважувати, але війна показала, наскільки важливі чоловіки в житті кожної жінки, матері, дитини, країни…

Журналісти MYNIZHYN.com запитали у жінок: яку роль у вашому житті відіграє мужчина (батько, син, чоловік). У чому сила чоловіків? Чому жінкам варто повчитись у чоловіків?

І ось що вони нам розповіли

Софія Лавренко з Ніжина

Батько -то моя стіна, сильне плече, на яке я завжди можу опертися. Сила чоловіків у їх незламності, сміливості, у їх твердості рішень.

Чи варто жінкам чогось вчитися у чоловіків? Напевно, ні! Не бачу в цьому сенсу. Ми всі різні, мислимо по-різному, бачимо все інакше, аніж чоловіки і так має бути.

Лана Кисіль з Ніжина

Чоловіча сила- це не просто сила. Це вміння стримувати і контролювати себе, підтримувати і прощати тих, хто слабкіший, свідомо контролювати і свідомо щадити. Не стаючи при цьому слабкіше, а навпаки, чоловіча сила навпаки збільшується від стриманості і великодушності. Ті, хто має справжню чоловічу силу - досягають великих вершин в житті. Сила чоловіка у великодушності, не тільки в мускульній силі, або в залізній волі. І поряд з такими чоловіками жінки розквітають! Отже, до якого висновку ми дійшли? А до такого: щоб поруч був сильний чоловік, треба самій бути слабкою, жіночною, коханою, бажаною, необхідною.

Я щаслива - тому що маю найкращого батька, який подарував мені без турботливе дитинство, який навчив мене, як правильно жити, виховав мене, як цілісну особистість, який по сьогоднішній день захищає мене від всіх земних бід. А також - прекрасного чоловіка, яка б ситуація не відбувалося між нами, як би важко деколи не було, які б випробування не доводилося пережити -я завжди буду говорити: "МІЙ ЧОЛОВІК НАЙКРАЩИЙ!" і йому, і всім навколо. Мої два найрідніші  мужчини (тато і чоловік) для мене : сильні, сміливі, здатні захистити, відповідальні, харизматичні, мужні, з почуттям гумору.

І на останок скажу що і батька і чоловіка звати Володимир! От я щасливчик! 

Юлія Шкурат з Прилук

Ну насправді, роль чоловіка в житті жінки важко переоцінити! Можу це з упевненістю сказати, як жінка, яка живе в чоловічому оточенні і купається в чоловічій увазі! Мій коханий чоловік і два синочки - це втілення доброти, турботи і уваги! Зізнаюся, я завжди дуже мріяла про донечку, але Бог послав мені двох хлопчиків. З яких я виховую справжніх чоловіків - уважних, вихованих, галантних, і щедрих таких, про яких мріють всі дівчата з дитинства! Саме такого чоловіка я маю - спокійного, виваженого, неймовірно доброго і співчутливого. Я - вогонь, він - вода. Він завжди заспокоює, надихає і врівноважує. Багато чому в нього вчуся і беру приклад. А ще він дуже великий патріот із загостреним почуттям справедливості. Я рахую, що жінка без чоловіка не може існувати, бо чоловік - це натхнення, опора і підтримка. Головне - це зустріти саме свою людину, з якою навіть є про що мовчати, сидячи поруч. А під час війни без чоловічої підтримки і розради узагалі важко уявити своє життя. Поки я зараз пишу цей текст, мій чоловік знаходиться на нічному патрулюванні, і береже сон наших дітей.

Світлана Ігнатова з Ніжина

Батько для доньки - приклад, еталон, символ мужності та чуйності. На жаль, я рано втратила тата ...тому скажу чого мені не вистачало все життя: мудрого татового слова, підтримки, веселих забавок, татової ніжності. Дякую вітчиму, що подарував теплі миті, спогади і завжди підтримує.

Зараз коханий - приклад чоловіка, він огортає турботою, дарує відчуття захищеності від усіх та усього. Він місце моєї сили, мій спокій.

У чому сила чоловіків? Чоловіча сила-це не просто сила. Це вміння стримуватися, контролювати себе, підтримувати і прощати тих, хто слабкіше. Свідомо контролювати і свідомо щадити, не стаючи при цьому слабкіше, а навпаки чоловіча сила тільки збільшується від стриманості і великодушності.

Чому варто повчитися? Рішучості. Не боятися заявляти про себе і це стосується будь-якої сфери. Вимикати сумніви і страх, запитати себе: а якби в цій ситуації діяв чоловік?

Юлія Литвинець з Ніжина

Чоловіки в моєму житті, важливу роль відіграють і особливе місце займають. Без них ніяк не можна. Батько, син, чоловік, друзі чоловіки - справжня опора і допомога. Повчитися у них можна таким якостям, як відвертість, стриманість, холоднокровність та співчуття в стресових ситуаціях. В цьому якраз і є сила чоловіків, бо жінки в таких випадках більш емоційні.

Єлизавета Загородня з Ніжина

Життя так склалося, що в моєму житті аж 4 чоловіків: коханий чоловік та три сини. Звісно, що вони відіграють найважливішу роль в моєму житті. Чоловік завжди мене підтримує та допомагає. Ми завжди вирішуємо все разом.  Ми вже майже 17 років йдемо пліч-о-пліч. Кажуть, що якщо Бог хоче зробити жінці комплімент - дарує їй доньку, якщо хоче, щоб вона виховала гідного чоловіка - дарує сина. От мені потрібно виховати саме трьох хороших чоловіків. Я надіюся, що ми з цим завданням справимося.

Вважаю, що сила чоловіків саме в жінці. Адже саме жінки надихають чоловіків на подвиги! Заради жінки чоловік ладний на все (звісно, якщо він її кохає). Мені пощастило з цим. Коханий чоловік мене дуже кохає і здатний на будь-які подвиги.  Жінка в свою чергу не має дорікати чоловіку. Вона має його заохочувати, дякувати та любити. 

Чому жінкам варто повчитись у чоловіків... Складне трохи питання. Я б краще сказала чому потрібно повчитись чоловікам у жінок? Проте, все ж таки жінкам є чому повчитися у чоловіків: вміння вирішувати важливі питання, мужності, витримці.

Хочу привітати всіх чоловіків з почесним святом. Без вас наше життя не було б таким казковим та безхмарним. Ви перші, хто пішов на захист нас: жінок, дітей, літніх та безпорадних людей. Нехай швидше прийде наша перемога і нехай кожен чоловік буде зі своєю сім'єю.

Аня Дігттяренко з міста Суми

Чоловік – це уособлення сили, надійності та впевненості. Кожна дівчинка знаходить ці якості в татові й майбутньому обранці, а після – хоче так виховати свого сина.

На мій погляд, сила чоловіка – в самовідчутті жінки поруч з ним, а можливість рости і самовдосконалюватися – класний бонус, що додає нових фарб.

Оксана Авраменко з Ніжина

Так сталось,що рідний батько грав дуже незначну роль в моєму житті (знала,що він є). Але натомість мій вітчим (соромно так його називати,бо він реально БАТЬКО з великої букви), дав мені всю батьківську любов, турботу. Згодом з'явився чоловік, який став моєю любов'ю, другом, помічником, опорою. Тоді з'явились два синочка, які створили новий зв'язок між мною і ними, показали нову материнську любов, зробили життя іншим, більш живим. Тому роль чоловіків в моєму житті величезна.

Чоловіча сила не тільки в мускулах, вона у вмінні вчасно стриматись, вмінні себе контролювати, у вмінні жити для своєї родини, забезпечувати і цінувати її. Чоловік-це захист, надійність, опора, приклад для своїх дітей.

Поруч з гідними чоловіками жінки розквітають і таких чоловіків потрібно іншим брати за приклад.

Зі святом дорогі Чоловіки!

Дар‘я Слєсаренко з м. Києва говорить, що в неї є молодий чоловік, який відіграє серйозну роль в її житті. «Він моя опора, підтримка, рівноправний партнер і дуже близька людина – каже дівчина – а сила чоловіків у їхній турботі, харизмі, підтримці та слабкості. Тому, що тільки сильний чоловік може показати жінці свою слабкість. А повчитися у чоловіків можна вмінню вирішувати проблеми та брати на себе відповідальність».

Від редакції: наші чоловіки – це завжди наша опора, сильні руки, тверезий розум. І часто не важливо, якого віку чоловік: ще дитина чи все дорослий, наставник – батько, адже сила і мужність закладена у чоловіків з дитинства. 

Тож, дорогі наші рідні та близькі чоловіки, всі наші воїни ЗСУ! Ви — захисники, добувачі, ви — наша стіна, за якою можна сховатися. Хочеться побажати вам побільше життєвої енергії, сили, мужності! Любимо вас, віримо у вас, молимось за вас!..

Зі святом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: