Завантаження ...
banner

Безпека на дорозі: де у Ніжині можна придбати світловідбиваючі елементи

Безпека на дорозі: де у Ніжині можна придбати світловідбиваючі елементи фото

Наїзд на пішохода - один з найпоширеніших видів ДТП, причому найчастіше відбувається це в темний час доби. Зараз темніє рано, до того ж не працює вуличне освітлення. Щоб вберегти себе на дорозі, поліція закликає пішоходів носити світлоповертаючі елементи на одязі та інших верхніх аксесуарах - шапках, сумках, рюкзаках. Навіщо це робити та де їх придбати – далі у матеріалі.

Враховуючи погану видимість на дорозі у темну пору доби, слід подбати про свою безпеку, позначивши себе світловідбиваючою тканиною. Дітям такі елементи батьки повинні прикріпити на верхній одяг. Щоб зробити дитину більш помітною на дорозі, необхідно використовувати світловідбиваючі елементи і на одязі, і на ранці. Для цих цілей підходять стікери, флікери-підсвічування, флікери-браслети. Найбільш помітними є флікери білого або лимонно-жовтого світла. При виборі шкільного ранця рекомендується віддавати перевагу тим, на яких вже присутні світловідбиваючі елементи у вигляді нашивок, вставок і т.п, завдяки яким дитину можна буде побачити навіть на значній відстані.

Якщо у пішохода є такий флікер, то відстань, з якої водій може його помітити, зростає до 150 метрів. Це найбільш дієвий спосіб убезпечитися на дорозі.

Відповідно до п. 4.4 ПДР України, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Поліцейські також звертаються до водіїв із закликом бути обережними на дорогах, дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції.

Де можна придбати флікери у Ніжині?

Поліція Чернігівщини проводила акцію «Познач себе на дорозі», в рамках якої правоохоронці  роздавали мешканцям Ніжина флікери, щоб водії бачили їх здалеку.

Журналісти MYNIZHYN.com дізнавалися, де та за скільки можна купити світловідбиваючі елементи на одяг у нашому місті. Придбати їх – не є великою проблемою.

На ринку продаються  світловідображаючі смужки на одяг у вигляді стрічки з застібкою-липучкою. Ціна стартує від 9 грн.

Такі ж, але трохи іншого дизайну є в мережі магазинів «Аврора» за ціною 11 грн.

У «Червоному маркеті», за словами продавців консультантів, теж мають скоро завезти.

Найбільший вибір цього товару ми знайшли у магазині «Віват, канцелярія», що на вулиці Гоголівська. Є просто стрічка, за яку просять 6.50 грн за метр.

Універсальний безрозмірний браслет на руку коштує тут 65 грн.  В наявності є комплект з двох пов’язок на руку вартістю 150 грн. Також тут представлено жилет зі світло- відбивними смужками, ціна якого – 250 грн.

Погодьтеся, не кожну дитину можна умовити носити такі флікери, тож саме для цієї категорії споживачів є кумедні наліпки та брелоки зі світло відбиваючим ефектом, які можна причепити на куртку чи рюкзак.

Від виробів такого дизайну малеча не відмовиться і буде у безпеці.

 

А ви вже придбали світловідбиваючі елементи?

Як саме позначаєте себе на дорозі? Пишіть нам про це у коментарях.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: