Завантаження ...
banner

Грант на власну справу: на Чернігівщині діє програма для розвитку бізнесу (Відео)

Грант на власну справу: на Чернігівщині діє  програма для розвитку бізнесу (Відео) фото

Тих, хто давно мріяв про відкриття власної справи, та чомусь не виходило, нині готова підтримати держава. Як це працює на ділі та хто може взяти участь у проєкті - далі у матеріалі.

В Україні знову стартувала державна програма «Грант на власну справу» у Дії. З 1 лютого українці, які хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми. Розмір допомоги може становити від 50 тис. до 250 тис. гривень.

«Перша хвиля цього року розпочалася вчора, 1 лютого. І буде тривати до 12 лютого. Далі заявка опрацьовується 10 днів, за цей час вивчається кредитна історія, платоспроможність. Потім центр зайнятості призначає співбесіду на знання вашого бізнес-плану. І за 10 днів уже буде відомий результат», — директорка «Агенції регіонального розвитку» Чернігівської області Марія Руденко.

Щоб подати заявку, необхідно зайти на портал Дія, вибрати розділ «Послуги», далі в категорії «Бізнес» вибрати «Створення бізнесу» і знайти там розділ «Грант на власну справу». Або ж перейти одразу за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

«Якщо у вас виникають питання щодо подачі заявки, щодо процедури її заповнення ви можете приходити в агенцію. На нашій базі діє центр підтримки підприємництва і ми допоможемо вам заповнити бізнес-план, подати спільно заявку. Якщо ви не зареєстровані на порталі «Дія», ми також допоможемо це зробити та оформити всі ключі і закрити всі подібні питання. А також будемо далі вас вести до моменту отримання коштів», — директорка «Агенції регіонального розвитку» Чернігівської області Марія Руденко.

До прикладу, це може бути відкриття кондитерської або квіткової майстерні, автомийки, ательє. Або ж ви хочете займатися фермерством чи розширити своє маленьке агропідприємство з вирощування ягід, чи виготовляти меблі. У разі отримання гранту головними умовами є: обов’язково створити хоча б одне робоче місце, здійснювати діяльність не менше як три роки, сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників.

«Мікрогрант можна витратити на придбання обладнання, сировини, оренду приміщення або зали. І лізинг обладнання», — директорка «Агенції регіонального розвитку» Чернігівської області Марія Руденко.

Торік таких хвиль було 12. У Чернігівської області схвалили 81 заявку і таким чином було створено 177 робочих місць. Загальна сума, яку вдалося залучити для нашої області завдяки цій програмі – 19 мільйонів гривень. Також в агенції можуть допомогти знайти й інші гранти для підтримки та розвитку вашого бізнесу.

«Хочу наголосити, що на території України, зокрема і Чернігівської області, діє не тільки урядова програма «єРобота». А також грантові програми від міжнародних донорів і фондів, які хочуть підтримати нашу економіку. Тобто якщо ви діючий підприємець і вам потрібна підтримка, ви можете звертатися також до агенції і ми можемо знаходити грантові програми, які можуть підходити для вас і допоможемо вам оформити грантові заявки», — директорка «Агенції регіонального розвитку» Чернігівської області Марія Руденко.

Усі актуальні новини та контакти ви можете знайти на сторінках Агенції регіонального розвитку Чернігівської області у соцмережах https://www.instagram.com/agency.chernihiv та https://www.facebook.com/rdachernihiv

 
 

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: