Завантаження ...
banner

Підвал села Ягідного, що на Чернігівщині, опинився на обкладинці TIME

Підвал села Ягідного, що на Чернігівщині, опинився на обкладинці TIME  фото

Відомий журнал TIME опублікував репортаж української журналістки Світлани Ославської про те, що пережили жителі села Ягідного на Чернігівщині після того, як 3 березня 2022 року село було в окупації.

На обкладинці журналу розмістили фото мешканців села Ягідне, зроблене у підвалі місцевої школи, де окупанти утримували людей протягом майже місяця, до свого відступу 30 березня 2022 року.

Авторка цього фото — мешканка села Ольга Мєняйло, яка вела щоденник протягом часу примусового перебування у підвалі.

Як зазначено у матеріалі, репортаж опубліковано «у партнерстві з The Reckoning Project, який об’єднав силу сторітелінгу та юридичної відповідальності, щоб протистояти дезінформації та безкарності в Україні». Зокрема, публікація у TIME містить фото і відеорепортаж, які зробили учасники The Reckoning Project.

 

«Там не просто трагедії і жахи, а конкретні дії — як от розстріл людей під час похорон, приниження, все — від того, як годували макаронами на дизелі, до поводження з дітьми», — написала у Facebookспівзасновниця The Reckoning Project, редакторка і журналістка Наталя Гуменюк.

 

Також вона зазначила, що паперові примірники цього номеру журналу будуть доставлені мешканцям Ягідного і увійдуть до експозиції майбутнього музею, який планують там створити.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: