Завантаження ...
banner
banner

Погляди - Юлія Кузьменко

"Пристрасті за ковбасою": соціальні та політичні наслідки продовольчого дефіциту в УРСР другої половини 1980-х – початку 1990-х рр.
Юлія Кузьменко
викладачка Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя
1754
"Пристрасті за ковбасою": соціальні та політичні наслідки продовольчог
"Фрагментизація" історичного знання в умовах постмодерну призвела до виокремлення нового відгалуження (напрямку) історичної та культурної антропології – food studies, що займається критичним вивченням їжі та її контекстів у науці, мистецтві, історії, суспільстві та інших сферах. Цей напрямок виходить за рамки вивчення простого споживання, виробництва та естетичної оцінки їжі, а вбачає у їжі та у всьому, що з нею пов’язано, певні маркери ідентичності, адже кожна гастрономічна культура має власні ознаки, які вирізняють її з-поміж інших. Пропонована стаття є спробою аналізу ковбаси як культового харчового продукту Радянського Союзу в контексті поєднання методологічних підходів двох сучасних напрямків історичної науки – історії повсякденності та food studies.
 
Стань автором
Якщо ви хочете розмістити свій матеріал в рубрику «Погляд» на сайті mynizhyn.com, напишіть листа на адресу: mynizhyn.com@gmail.com