Завантаження ...
banner
banner

Коли потрібно переводити годинники на зимовий час

Щорічний перехід на зимовий час в Україні в 2018 році пройде у ніч на неділю, 28 жовтня. Переведення годинника на годину вперед влітку і взимку на годину назад регламентується постановою Кабміну

годинник, зимовий час

У ніч на неділю, 28 жовтня, о 04:00 стрілки годинника слід перевести на одну годину назад

Щорічний перехід на зимовий час в Україні в 2018 році пройде у ніч на неділю, 28 жовтня. Переведення годинника на годину вперед влітку і взимку на годину назад регламентується постановою Кабміну від 13.05.96 №509 про порядок обчислення часу на території України. О 04:00 стрілки годинника слід перевести на одну годину назад. 

"Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1:00 вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на 1:00 назад", – сказано в документі. 

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України у відповідь на запит УНІАН повідомили, що в разі прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходу на літній час в 2019 році, міністерство звернеться до Кабінету міністрів з пропозицією змінити існуючий порядок обчислення часу на території країни, щоб відмовитися від подібної практики.

У Мінекономрозвитку додали, що у них немає економічного обґрунтування щорічного переходу на літній час й інформації про зменшення споживання електроенергії при переході на літній час

Прес-служба Верховної Ради повідомила, що на території Євросоюзу діє директива 2000/84/ЄС Європарламенту та Ради Європи від 19 січня 2001 року про перехід на літній час, а на даний момент за результатами опитування європейських громадян 80% не підтримують такі переходи.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: