Завантаження ...
banner
banner

На Великдень відпочиватимемо п’ять днів

Кабмін затвердив перенесення робочих днів у 2019 році – на Великдень буде п'ять вихідних поспіль, на Новий рік чотири

Великдень, вихідні, свято

Кабмін затвердив перенесення робочих днів у 2019 році – на Великдень буде п'ять вихідних поспіль, на Новий рік чотири.

Кабінет міністрів України на засіданні в четвер затвердив перенесення робочих днів у 2019 році з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня, з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня, і з вівторка, 31 грудня на суботу 28 грудня, інформує Ukr.Media.

Документом пропонується рекомендувати перенести ці робочі дні керівникам підприємств, установ і організацій для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю.

Наголошується, що це перенесення здійснено з метою раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування 1 травня - Дня праці і в 2020 році 1 січня - Нового року. Спеціальний режим роботи банків у ці дні визначає Нацбанк.

Таким чином, п'ять вихідних днів поспіль з 27 квітня по 1 травня у неділю, 28 квітня, святкується Великдень і вихідним автоматично стає наступний за ним понеділок, 29 квітня. 1 травня в Україні святкується День праці.

На наступний Новий рік в Україні очікується чотири вихідних дні поспіль: з неділі, 29 грудня, у середу, 1 січня нового 2020 року.

Календар свят 2019 передбачає 11 офіційних вихідних:

1 січня - вівторок - Новий рік
7 січня - понеділок - Різдво Христове
8 березня - п'ятниця - Міжнародний жіночий день
28 квітня - неділя - Великдень
1 травня - середа - День Праці
9 травня - четвер - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
16 червня - неділя - Трійця
28 червня - п'ятниця - День Конституції
24 серпня - субота - День незалежності
14 жовтня - понеділок - День захисника
25 грудня - середа - католицьке Різдво

Нагадаємо, найбільш популярними для українців свята-Різдво Христове, Великдень і Новий Рік, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології восени 2018 року.

На пропозицію вибрати із списку найбільш важливі та улюблені свята, 82,2% респондентів обрали Різдво, 81,7% - Великдень, 75,3% - Новий рік.

Православна церква України поки що не готова до календарної реформи, оскільки в суспільстві немає відповідного запиту, вважає предстоятель незалежної помісної ПЦУ митрополит Епіфаній.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: