Завантаження ...
banner
banner

У Чилі прокинувся вулкан, який спав півстоліття. Фото, відео

"Вулкан Кальбуко в південній частині Чилі вибухнув виверженням вперше більш, ніж за п'ять десятиліть (з 1972 року), відправляючи товстий стовп попелу і диму майже на 20 кілометрів у небо"

У Чилі сталося виверження вулкана Кальбуко, евакуйовано понад 4 тис. осіб. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.
 
"Вулкан Кальбуко в південній частині Чилі вибухнув виверженням вперше більш, ніж за п'ять десятиліть (з 1972 року), відправляючи товстий стовп попелу і диму майже на 20 кілометрів у небо", - йдеться в повідомленні.


Влада оголосила найвищий рівень небезпеки після раптового виверження, яке сталося близько 1000 кілометрів на південь від Сантьяго, столиці, та недалеко від туристичного міста Пуерто-Варас.

Радіус евакуації населення розширили з 10 до 20 кілометрів, з цієї зони було переміщено близько 4 тисяч чоловік. Інформації про загиблих, зниклих або постраждалих людей поки немає. 

 

Pray for the people of Los Lagos, Chile. Volcano Calbuco just erupted & locals have been evacuated. No, I am not here. 22Apr15

Видео опубликовано Dan Symonds (@whereissymonds)

espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: