Завантаження ...
banner
banner

Чи варто купляти готові пластикові вікна в будівельних магазинах чи зі складів?

Купівля нових вікон для дому є відповідальним заходом, який потребує ретельного розгляду пропозицій на ринку.

Купівля нових вікон для дому є відповідальним заходом, який потребує ретельного розгляду пропозицій на ринку. Також заміна вікон потребує не маленьких матеріальних витрат. Це природно, що кожна людина розглядає варіанти і шукає, де можна зекономити при купівлі вікон. Дійсно, найвища ціна на пластикові вікна, на жаль, не є гарантією того, що вікна будить високої якості і відповідати всім заявленим властивостям. Але і зовсім низьку ціну якісні вікна не можуть мати. Висока якість віконних конструкцій досягається якісною сировиною, дотриманням рецептури, технології, використанням автоматизованого високоточного обладнання, використанням оригінальних комплектуючих, грамотним монтажем конструкції і т. п.

Такий великий перелік факторів, що визначають якість нових вікон, дає недобросовісним виробникам широкі можливості для здешевлення собівартості продукції. Помітно, що крупні виробники пластикових вікон на нашому ринку мають однакові ціни на вікна з однаковою комплектацією і ця ціна є виправданою. Тому, якщо ви розглядаєте суттєво дешевші пропозиції, то варто бути обачним, оскільки низька ціна була досягнута за рахунок зниження якості окремих елементів.

В пошуку нових вікон для дому, власники звертають увагу, що деякі будівельні магазини пропонують готові віконні конструкції за досить привабливою ціною. Також готові вікна зі складів пропонують і віконні компанії. Готові вікна мають типові розміри, тому для власників квартир це може здатися вдалою пропозицією. Так це чи ні? Вже достеменно відомо, що розміри вікон в багатоквартирних типових будинках відрізняються. Це пов’язано з тим, що, на перший погляд і по документам, однакові за розміром віконні отвори мають певні нерівності та перепади по висоті та ширині отвору.

готові пластикові вікна

Саме ці різноманітні нерівності приводять до того, що оптимальні розміри віконних конструкцій для цих отворів будуть різнитися. Залежно від ступеня нерівності отвору, різниця у розмірах вікон може бути суттєвою. Для того, щоб вікно ефективно виконувало свої захисні функції, необхідно дотримуватись рекомендованих величин монтажних зазорів, а у випадку готових вікон це є неможливим.

Також привабливим для покупця є той факт, що чекати на виготовлення нових вікон не доведеться. Вікна можна одразу забирати і встановлювати. А замовивши вікна в сезон, можна очікувати їх близько місяця.

Отже, до переваг готових вікон зі складів чи магазинів варто віднести низьку вартість та відсутність очікування виготовлення.

Недоліки готових пластикових вікон

Як вже було зазначено вище, основним недоліком готових вікон є їх розмір, який не гарантує того, що вікно оптимально впишеться в отвір, а монтажний зазор буде відповідати нормативному. Можливо виявиться, що вам знадобляться додаткові заходи при монтажі конструкції. Якщо монтажний зазор не відповідає нормі, то якість герметизації монтажного шва нижче.

Придбавши готові вікна в магазині, ви матимете клопіт з пошуком фахівців для встановлення конструкції або будете проводити монтаж власноруч.

Недоліком готового вікна також є неможливість обирати комплектацію. Всі готові вікна мають стандартну комплектацію, і змінити склопакет, фурнітуру, додати опцій ви не можете.

Гарантійні зобов’язання розповсюджуються лише на саме вікно, а гарантія на монтаж відсутня. Також купівля готових вікон в магазині чи зі складу не передбачає сервісного обслуговування. Масове виробництво зазвичай не має жорсткого контролю якості, тому є ризики отримати вікна не достатньо високої якості.

Рекомендуємо звертатись за новими вікнами до компанії Вікна Німеччини https://okna-germanii.com.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: