Завантаження ...
banner
banner

5 причин зареєструватись на Prozorro у 2020 році

Система електронних публічних закупівель для державних установ діє в Україні вже четвертий рік і щороку демонструє нові рекорди економії

Система електронних публічних закупівель для державних установ діє в Україні вже четвертий рік і щороку демонструє нові рекорди економії. Для підприємців всіх рівнів Prozorro перетворилася на зручний канал збуту власних товарів і послуг й джерело стабільного прибутку. Якщо ви досі не зареєструвались на Прозоро, то ось 5 причин зробити це у 2020 році.

Причина №1: збільшення щорічної кількості тендерів

У зв’язку із вступом у дію закону №1076 щорічна кількість тендерів у системі Прозоро зросте майже на чверть мільйона за рахунок тих закупівель, які раніше проводились як допорогові процедури.

Висновок: буде більше можливостей для заробітку і трохи менше конкуренції.

Причина №2: посилення відповідальності замовників

Той самий оновлений закон вводить великі штрафи для державних замовників за порушення принципів здійснення публічних закупівель, а також забороняє здійснювати щодо оскарженого тендеру будь-які дії, крім тих, що направлені на виправлення причин подання скарги.

Висновок: значно зменшаться можливості для порушень з боку замовників.

Причина №3: ефективніше оскарження порушень з боку замовника

Ще одне нововведення — це введення градації у оплаті за подання скарг із прив’язкою до очікуваної вартості лоту і предмету оскарження. Тобто, чим більший бюджет закупівлі — тим дорожче буде подавати скарги. Оскарження умов закупівлі буде обходитись дешевше, ніж оскарження рішення замовника щодо обрання переможця. До того ж можна буде заперечити скасування торгів і поновити їх за рішенням АМКУ.

Висновок: захист інтересів замовника стане доступнішим і ефективнішим у застосуванні.

Причина №4: розвиток Prozorro Market

Онлайн-маркетплейс для держзамовників щомісяця додає нові категорії товарів і постійно збільшує обсяги продажів. А після 19 квітня 2020 року цей процесс ще більше прискориться.

Висновок: сервіс допоможе швидко і законно продавати товари держзамовникам без реклами і навіть без витрат часу і грошей на тендери.

Причина №5: збільшення обсягів ринку

Якщо все вищенаведене досі не переконало вас почати реєстрацію в Прозорро, то ось найважливіша причина — обсяги ринку державних закупівель вже скоро досягнуть суми в один трильйон гривень на рік. Скажімо, у 2019 році держава закупила у Prozorro на понад 800 млрд гривень (з урахуванням процедур, які завершуються на початку цього року).

Висновок: у цьому сегменті знайти своє місце зможе будь-хто — і фізична особа, і велика компанія національного рівня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: