Завантаження ...
banner
banner

12 лютого відзначаємо свято Трьох Святителів

В цей день вшановується пам'ять трьох великих ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. В Україні свято

свято, церка, Троє Святителів

В цей день вшановується пам'ять трьох великих ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. В Україні свято відоме як свято Трьох Святителів.

Богослужіння оспівує і прославляє Трьох Святителів за їхню гарячу любов до Бога і ближнього, їх непохитну віру, значення для Святої Церкви, світлі чесноти, Божу мудрість та заступництво.

«Василій — божественний ум, — співається на стиховні малої вечірні — Григорій — божественний голос, Іван — прегарний світильник. Хай будуть прославлені три визначні угодники і служителі Трійці».

У стихирах богослужіння знаходимо багато похвальних зворотів і порівнянь, якими Церква висловлює свою пошану, подив і похвалу Трьом Святителям.

Герої свята характеризуються: «Мужі Божі», «Колони й підпора Церкви», «Божественні й мудрі вчителі», «Органи Святого Духа», «Земні ангели, небесні чоловіки».

За матеріалами Вікіпедії
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: