Завантаження ...
banner
banner

Як правильно сіяти насіння овочів на розсаду

Наближається початок нового сезону в аграрному секторі. В цей період переважна більшість людей, що вирощують овочі на дачах та власних присадибних ділянках, починають підготовку до роботи на відкритому грунті.

Наближається початок нового сезону в аграрному секторі. В цей період переважна більшість людей, що вирощують овочі на дачах та власних присадибних ділянках, починають підготовку до роботи на відкритому грунті. Плануєте вирощувати розсаду самостійно? Експерти вважають, що сьогодні це — найкращий варіант. Обирайте насіння на сайті https://vseroste.com.ua/nasinnia-ovochevih-kultur-1 та замовляйте з доставкою в будь-який регіон України.

Секрети правильного висівання насіння

Не намагайтеся заощадити за рахунок якості. Урожайність напряму залежить від сорту, умов збору, обробки та зберігання насіння. Купуйте лише сертифіковане насіння відомих брендів. Ретельно вивчіть особливості сорту. В рекомендаціях виробника вказано, до яких погодних умов пристосована рослина, та терміни висадки.

Посів у відкритий грунт

Деякі культури не потребують вирощування розсади в тепличних умовах. Яскравий приклад — квасоля. Придбати насіння найурожайніших сортів цієї культури можна на сторінці https://vseroste.com.ua/kvasolia-17. Квасоля — дуже витравала та невибаглива рослина. З її вирощуванням впорається навіть новачок.

Важливі правила:

  • дочекайтеся завершення періоду нічних заморозків;
  • насіння квасолі бажано замочити водою на 1-2 дні;
  • ретельно перекопайте та розпушіть грунт;
  • найкраще добриво — деревний попіл. Його слід насипати в лунки та перемішати з землею.

Глибина висадки квасолі — 3 см. Відстань між рядами та рослинами залежить від різновиду. Витка квасоля висаджується біля опори чи паркану. Відстань між рослинами — 15-20 см. Кущова квасоля розрізняється по компактності. Тому, необхідно ретельно дотримуватися рекомендацій виробника щодо відстані.

Посів теплолюбних рослин на розсаду

Розглянемо важливі правила на прикладі кавуна. На сторінці https://vseroste.com.ua/kavun-8 можна придбати насіння витривалих кавунів. Тут є сорти, пристосовані до кліматичних умов західних та північних регіонів України. Це дуже вимоглива до температурних показників рослина. Найкращий варіант посадки в грунт — вирощена в тепличних чи домашніх умовах розсада.

Робота починається на початку травня. Підготуйте для кожної насінини ємність об'ємом від 0,3 л. Придбайте спеціальну суміш для баштанних культур. Кавун дуже вимогливий до складу грунту. Насіння необхідно витримати в теплій воді (55 °C) 30 хв. Спочатку вкрийте його вологим піском. До появи маленьких паростків необхідно витримувати температуру 25 °C.

Наступний етап — висадка насіння в ємності зі спеціальним грунтом. Зверху насипають невеликий шар піску. Ємності накриваються плівкою чи склом і зберігаються в теплому (30 °C) та добре освітленому місці. Після появи сходів (через 7 днів) розсаду можна відкрити та зберігати у прохолодному (16-18 °C) середовищі до перенесення в відкритий грунт чи теплицю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: