Завантаження ...
banner
banner

"Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт

Про технічний дефорлт компанії повідомив сьогодні виконувач обов'язків генерального директора компанії Максим Бланк. Беззаперечною підставою дефолту стала «вкрай складна ситуація в країні"

Про це заявив виконувач обов'язків генерального директора компанії Максим Бланк, повідомляє «РБК-Україна».

«Сьогодні ми сповістили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями «Укрзалізниці», про початок переговорного процесу по внутрішньому боргу, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрям та обсяги реструктуризації, яку «Укрзалізниця» планує здійснити в 2015 р», – заявив Бланк.
 
Як зазначив Бланк, беззаперечною підставою для початку такої операції стала «вкрай складна ситуація в країні, фактична непідконтрольність цілої залізниці і перевізного процесу, яким керують у центрі, значні обсяги падіння вантажообігу».
 
За його словами, причина технічного дефолту полягає «навіть не стільки в військових діях, які відбуваються сьогодні, скільки в роках безгосподарності та корупції, з якими «Укрзалізниця» прожила останні роки».
 
«Переговори почалися сьогодні і в найближчі тижні вони будуть досить інтенсивній фазі щодо внутрішнього боргу. Після чого вони перейдуть до окремих питань зовнішнього боргу, в тому числі, реструктуризації 500 млн євро облігацій, які є частиною реструктуризації, яка підтримана міжнародним валютним фондом і за якими координується Міністерство фінансів», – повідомив Бланк.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: