Завантаження ...
banner
banner

Як обрати якісне насіння овочів

Хороший і рясний урожай безпосередньо залежить від якості посадкового матеріалу. Оскільки насіння овочів сьогодні представлені в широкому асортименті, дуже важливо вміти їх правильно вибрати.

 
Хороший і рясний урожай безпосередньо залежить від якості посадкового матеріалу. Оскільки насіння овочів сьогодні представлені в широкому асортименті, дуже важливо вміти їх правильно вибрати. У звичайних магазинах, як правило, представлені найбільш ходові позиції, які користуються попитом серед споживачів. Однак тут не враховують індивідуальні потреби конкретного покупця. Якщо ви хочете вирощувати унікальні продукти, краще купити насіння овочів поштою. Ви зможете вибрати посадковий матеріал саме тих культур, які хочете вирощувати на своїй ділянці в тому чи іншому регіоні України. В інтернет-магазині можна придбати насіння овочів гурт бізон та інших, адже і без того чималий асортимент постійно розширюється.
 

Критерії вибору якісного насіння 

Перш ніж здійснювати покупку, необхідно визначитися, які культури ви плануєте вирощувати та в якому обсязі. Це допоможе зрозуміти, скільки посадкового матеріалу потрібно купити й приблизно оцінити бюджет, який необхідно буде витратити. При виборі посівної продукції потрібно звернути увагу на такі критерії:
 
  • Придатність. Вона визначає схожість і подальшу долю рослин. Подбайте про те, щоб не купити випадково прострочені насіння овочів. Вони не тільки можуть не зійти, але і піднесуть інші неприємні сюрпризи. Навіть якщо рослина зійде, воно втрачає свої сортові якості, погано плодоносить, тому очікуваного результату в будь-якому випадку не отримати. 
  • Умови вирощування. Вирішуючи купити насіння овочів гуртом в Україні, важливо врахувати, в який грунт (відкритий або закритий) ви плануєте їх висаджувати. Насіння тепличних овочів висіваються раніше, тому мають більше часу на формування і дозрівання плодів. Для посадки в закритому грунті краще вибрати рослини, які більше ростуть у висоту, компактно розміщуються на невеликій площі, рясно цвітуть і плодоносять.
  • Кліматична зона. У кожному регіоні є свої сорти плодових культур, які приживаються краще, ніж інші. Це означає, що найкраще конкретні насіння овочів зійдуть і згодом дадуть рясний урожай в певному регіоні України. Саме тому, як би вам не хотілося виростити гранат або ананас, не варто зловживати висадкою екзотичних рослин, адже вони призначені для зростання в іншій кліматичній зоні.
  • Обробка посівного матеріалу. Для того щоб насіння овочів активно плодоносили, виробники збільшують їх життєздатність різними методами, наприклад за допомогою мінеральних добавок. Вони можуть бути дражовані (в оболонці з добрив), плазмові (обробляються при низькому тиску в газовому середовищі), калібровані (відібрані за розміром), спринтери (швидко сходять, ідеально підходять в тому випадку, якщо ви запізнилися з посівом). Крім того, можна купити насіння овочів на стрічці. Її потрібно просто розкласти в підготовлену грядку, а не витрачати час на ручний посів.
Перш ніж купити насіння овочів в Україні, придивіться до продавця. Найкраще вибрати посівний матеріал у великому інтернет-магазині або який прагне зміцнити свої позиції на ринку і дорожить ім'ям. У цьому випадку шанси купити насіння овочів належної якості дуже високі.  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: