Завантаження ...
banner
banner

Що таке чилер та якими є особливості даної холодильної системи?

Серед різноманіття промислового обладнання, задіяного в обслуговуванні процесів, особливе місце займають системи кондиціювання, що звуться чилерами. Ці агрегати використовуються переважно у промисловій сфері, а саме в хімічній, металопереробній, машинобудівній та харчовій промисловостях, а також при виробництві пластикової тари та охолодженні рідин і газів.

Серед різноманіття промислового обладнання, задіяного в обслуговуванні процесів, особливе місце займають системи кондиціювання, що звуться чилерами. Ці агрегати використовуються переважно у промисловій сфері, а саме в хімічній, металопереробній, машинобудівній та харчовій промисловостях, а також при виробництві пластикової тари та охолодженні рідин і газів. На сторінці https://dalgakiran.ua/uk/store/CHilleryi можна подивитися, як сам виглядають класичні чилери.

Принцип роботи

Чилер є холодильною установкою, яка переважно використовується для кондиціювання газів та рідин з метою охолодження обладнання та повітря в приміщеннях промислового типу. Принцип дії даного агрегату нагадую роботу звичайного холодильника.

Чилер діє як тепловий насос, що забирає енергію у рідини, що охолоджується, та відводить її з системи. Схема охолодження виглядає наступним чином. Холодоагент нагнітається у теплообмінник, де випаровується. Далі в газоподібному стані він потрапляє в конденсатор, де знов перетворюється у рідину.

Таким чином холодоагент забирає теплову енергію води, проходить цикл зміни агрегатного стану, а в кінці процесу потрапляє до фільтру-осушувачу, де звільняється від надлишку вологи. Далі все повторюється по колу.

Переваги використання

Використання чилерів є вигідним рішенням в промислових умовах з багатьох причин. Незалежно від типу установки, він забезпечує:

  • ефективне охолодження (або нагрів при необхідності);
  • високу енергетичну ефективність;
  • зручну автоматичну роботу;
  • екологічну чистоту та безпеку;
  • технічну безпеку використання.

Завдяки використанню чилера можна досягти балансу між необхідністю витрачати кошти і потребою якісного кондиціювання повітря та рідин.

Система даного типу не тільки якісно охолоджує, але й робить це максимально обґрунтовано з точки зору енергетичних витрат. Чилер майже завжди споживає менше електроенергії, ніж будь-який інший засіб кондиціювання.

Також завдяки технологічності дане устаткування є цілком безпечним у технічному відношенні та здатне працювати в автоматичному режимі.

Види чилерів

Усі чилери поділяються на 2 базові типи. Вони бувають абсорбційними та парокомпресійними. Також дані агрегати відрізняються такими характеристиками, як конструкція (моноблок або з виносним конденсатором), тип охолодження (повітряний або водяний), наявність або відсутність теплового насоса й не тільки.

Абсорбційні чилери є більш надійними та довговічними, адже вони майже не містять рушійних елементів. Парокомпресійні системи більш розповсюджені завдяки нижчій вартості та належній якості роботи при цьому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: