Завантаження ...
banner
banner

Україна розриває угоду про військово-технічне співробітництво з Росією

Кабмін прийняв рішення про припинення дії угоди між Україною і Росією про військово-технічне співробітництво. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

Кабмін прийняв рішення про припинення дії угоди між Україною і Росією про військово-технічне співробітництво. Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

"Кабінет міністрів України приймає рішення про припинення дії угоди про військово-технічне співробітництво між Україною та Російською Федерацією", – сказав Яценюк.
 
Нагадаємо, Угода між урядом України та урядом Російської Федерації про військово-технічне співробітництво була підписана у 1993 році.
 
Документ передбачає координацію зусиль для здійснення взаємовигідного двостороннього військово-технічного співробітництва шляхом збереження та розвитку кооперованих зв'язків, що склалися, при розробці та виробництві військової продукції, здійснення взаємних поставок військової продукції та надання послуг військового призначення.
 
Крім того, сторони зобов’язуються не продавати чи передавати третій стороні, в тому числі іноземним фізичним, юридичним особам чи міжнародним організаціям надану однією із сторін військову продукцію та інформацію по ній без попередньої згоди їх первісного власника.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: