Завантаження ...
banner
banner

Новим президентом Польщі обрано Анджея Дуду, - результати екзит-полу

За висуванця опозиційної партії "Право і справедливість" Анджея Дуду проголосували 53% виборців.Про це свідчить екзит-пол проведений національним телеканалом TVP. За його конкурента Броніслава Коморовського проголосували 47% виборців

Польща, Анджей Дуду

За висуванця опозиційної партії "Право і справедливість" Анджея Дуду проголосували 53% виборців.Про це свідчить екзит-пол проведений національним телеканалом TVP. За його конкурента, чинного президента Польщі Броніслава Коморовського проголосували 47% поляків. Похибка опитування становить 2%.

Центральна виборча комісія Польщі повідомила, що станом на 17.00 явка виборців становила 40,51%. За даними екзит-полу для телеканалау TVP, ця цифра становить 56,1%.
Нагадаємо, після першого туру виборів за Анджея Дуду віддали свої голоси  34,76% поляків, за Броніслава Коморовського 33,77%. Третє місце посів співак Павел Кукіз із результатом у 20,8% голосів виборців.
 
Виборча тиша була продовжена на півтори години. ЦЕ пов'язано з тим, що на одній з дільниць під час голосування померла 80-річна жінка. Відтак комісія вирішила на півтори години зачинити дільницю, а потім на такий самий час продовжити голосування.
 
Відразу після оголошення результатів екзит-полу Броніслав Коморовський привітав свого суперника з перемогою.
 
"Я вітаю мого конкурента із результатом президентських виборів і бажаю йому успішного президентства головування, тому що я бажаю добра Польщі!", - заявив Коморовський.
Офіційні результати виборів президента Польщі Центральна виборча комісія оголосить завтра, 24 травня.
 
Довідка:

Анджею Дуді 42 роки. На посаду президента його висунула партія покійного президента Польщі Леха Качинського – Право і справедливість (ПіС). Сьогодні лідером партії є брат покійного Леха Качинського Ярослав.

Дуда у 1996 році закінчив факультет права і адміністрації Ягеллонського університету в Кракові. У січні 2005 року отримав ступінь доктора права.
У 2006-2007 був заступником держсекретаря у Міністерстві юстиції. Колишній статс-секретар у канцелярії президента Польщі Леха Качинського (2008–2010 рр), депутат Сейму у 2011–2014 рр.
Із 2014 року Дуда є депутатом Європаламенту.
Броніславу Коморовському 63 роки. У 1977 році закінчив історичний факультет Варшавського Університету.
Коморовський є членом партії "Громадянська платформа". Він шість разів обирався депутатом до Сейму. Із листопада 2007 до липня 2010 займав посаду маршалка Сейму VI скликання.
Був також міністром оборони Польщі у 2000-2001 роках в уряді Єжи Бузека.
 
У квітні 2010 року, після смоленської катастрофи у якій загинув чинний тоді президент Польщі Лех Качиньский, Броніслав Коморовський стає виконувачем обов’язки глави держави. Після виборів у тому ж таки році, Коморовського обирають президентом Польщі. До речі, тоді вибори також відбувалися у два тури.

ipress.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: