Завантаження ...
banner
banner

Здоровий сон – як і скільки спати, щоби бути бадьорими?

Ви коли-небудь відчували втому, не зважаючи на те, що регулярно спали по 7-8 годин на день? А часом бувало, що після сну до 6 годин вставали з чудовим настроєм і готовністю щось робити? Ми розкажемо, які фактори впливають на наш здоровий сон і скільки потрібно спати, щоб освіжитися.

Ви коли-небудь відчували втому, не зважаючи на те, що регулярно спали по 7-8 годин на день? А часом бувало, що після сну до 6 годин вставали з чудовим настроєм і готовністю щось робити? Ми розкажемо, які фактори впливають на наш здоровий сон і скільки потрібно спати, щоб освіжитися. А найкращі санаторії Східниці запропонують процедури, які не тільки зміцнять ваш сон, а й покращать загальний стан здоров’я.

Чи є оптимальний час сну?

Чи достатньо спати рівно 7,5 годин, щоб бути підживленим і бадьорим? Насправді ні. Кожен організм відрізняється – і одній людині може бути достатньо 4,5 годин сну, тоді як для когось навіть 9 годин не гарантують належного відпочинку. Якщо ви хочете покращити своє самопочуття, завітайте на курорт Східниця. Це чудове місце для того, щоб збалансувати свій сон, набратися сил і енергії.

Заведено вважати, що достатньо 1,5 години, щоб завершити всі етапи циклу здорового сну. Та для деяких людей це може тривати, скажімо, 70 хвилин, а в когось може зайняти 120 хвилин. Ба більше, деякі почуватимуться добре після проходження трьох фаз, а хтось задовольниться й меншим.

Глибина сну впливає на його якість

Чим глибший сон, тим більше відновлюється організм (саме для цього ми й спимо). Не завжди буває так, що дуже насичений день викликає глибокий і хороший сон. Іноді стресові ситуації чи відсутність належної активності роблять наш сон неглибоким. І (незалежно від часу сну) ми не отримуємо від нього стільки, скільки могли б. Зрештою, чим коротші та менш спокійні фази, тим гірше це для нашого організму. Тож на те, чи добре ми відпочили, впливає не тільки час сну, а і його якість.

Що ще важливо для здорового сну?

Варто відповідно підготуватися до нього. За кілька десятків хвилин до сну спробуйтн розслабитися. Наприклад, прочитати книгу чи вмикнути релакс-музику. Протягом цього часу утримуйтесь від перегляду телевізора чи споглядання на екран телефону/планшета.

Подбайте про зручну й ароматну постільну білизну, а також провітріть спальню за кілька хвилин до сну. Обмежте кількість електронних пристроїв, щоб усунути те, що може світитися чи блимати в темряві. Важлива також дієта: якщо ви хочете добре спати, не їжте нічого важкого перед сном.

У санаторії вам допоможуть підібрати відповідний раціон, а також призначать процедури, які підійдуть саме вам. Таким чином ви зможете покращити самопочуття та зміцнити здоров’я, навіть якщо вас нічого не турбує. Виберіть найкращий варіант відпочинку тут: https://edward-tour.com.

Як добре вставати?

Мотивуйте себе прокинутися приємним звуком – наприклад, улюбленою піснею. Потягніться, зробіть кілька легких вдихів і випийте води. Це дозволить повільно підготувати своє тіло. Забезпечте достатню кількість денного світла та свіжого повітря у своїй спальні, як тільки ви встанете.

Здоровий сон – дуже важливе питання в нашому повсякденному житті. Крім роботи, яка забирає стільки часу, є ще одна річ, на яку ми витрачаємо багато годин, – це сон. Тож варто гармонійно налаштувати ці сфери життя, щоб отримати для себе якомога більше користі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: