Завантаження ...
banner
banner

Як правильно вибрати кухонний стілець: крітерії

Кухня - це найбільш затишне місце в будинку. Там готується смачна їжа і стоїть стіл, за яким її їдять. Природно, до нього додаються і стільці, правильний вибір яких забезпечує фізичний і психологічний комфорт.

Кухня - це найбільш затишне місце в будинку. Там готується смачна їжа і стоїть стіл, за яким її їдять. Природно, до нього додаються і стільці, правильний вибір яких забезпечує фізичний і психологічний комфорт. Причому виявляється, що вибрати цей предмет меблів для кухні не так просто, як здається на перший погляд. Як же зробити це правильно?

Принципи вибору кухонних стільців: на що слід орієнтуватися

Так, від матеріалу, в якому будуть виготовлені кухонні стільці, залежить їх довговічність і стиль всієї кухні в цілому. Найміцнішими вважаються дерево і метал. Менш якісними, але більш доступними є стільці з МДФ, ДСП і пластику. Вибираючи матеріал, варто враховувати загальний дизайн. Адже стільці «металік» не дуже то й впишуться в елегантну класичну обідню зону, так само як і масивні дерев'яні стільці будуть зайвими на минималистичній сучасній кухні. На сторінці https://stol-i-stul.com.ua/ua/stulya-kukhonnye можна знайти моделі в різних стилях.

Звичайно, можна просто купити комплект, однак сьогодні один із трендів, які активно використовуються в інтер'єрах, - некомплектні стіл і стільці. Не варто думати, що перший-ліпший стілець буде стилістично цікаво виглядати з будь-яким столом. Потрібно підібрати оптимальний варіант - і тоді вдасться домогтися розкішного і стильного вигляду.

Які моделі стільців бувають

Основний різновид - традиційні, коли сидіння розташоване на висоті 40-45 сантиметрів від підлоги і є спинка мінімум тридцятисантиметрової висоти. Зазвичай вони і ставляться до обіднього столу. Є ще табурети, які від стільців відрізняються відсутністю спинки. Такі меблі більше підходять для обстановки малогабаритних кухонь, оскільки займають менше місця і дозволяють повністю засовувати сидіння під стіл. До речі, власникам невеликих або маленьких кухонь варто також придивитися до розкладним моделям стільців.

В сучасних умовах ще звертають увагу на барні стільці, які відрізняються від традиційних моделей висотою: в них сидіння піднято від полу на 60-80 сантиметрів. Призначені в комплект до барної стійки. Нарешті, є ще напівкрісла з дуже низькими підлокітниками, які утворюють плавну лінію зі спинкою. Як правило, такі моделі оббиті текстилем або екокожею, виглядають дорого і солідно. Напівкрісла можна використовувати для обстановки їдальною зони у великій кухні.

Також варто звернути увагу на те, що існує два основні різновиди таких меблевих предметів: вони бувають м'які і жорсткі. Звичайно, перші вважаються більш зручним, але у них є ряд недоліків. По-перше, м'яка оббивка має властивість з часом продавлюватися, по-друге, в умовах кухонного простору вона може швидше бруднитися. Тверді стільці прослужать своєму власникові значно довше, але це не означає, що відразу варто відмовлятися від зручності. Для будь-якого типу можна підібрати м'які накладки з тканини, які легко піддаються чищенню.

Отже, вибір кухонних стільців передбачає врахування відразу декількох критеріїв, відповідність яким зробить його вдалим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: