Завантаження ...
banner
banner

Холоднокатаний лист: застосування

Сучасний холоднокатаний листовий прокат виготовляється в сортаменті товщин від 0,35 до 5,00 мм та характеризується високими механічними властивостями, мінімальними внутрішніми напруженнями, доброю пластичністю та здатністю до зварювання.

Сучасний холоднокатаний листовий прокат виготовляється в сортаменті товщин від 0,35 до 5,00 мм та характеризується високими механічними властивостями, мінімальними внутрішніми напруженнями, доброю пластичністю та здатністю до зварювання. До того ж особливості виробництва обумовлюють однорідність структури металу, чітке витримування розмірних параметрів та відмінні якості поверхні, саме тому він знаходить дуже широке застосування у різних галузях економіці в якості будівельного та конструкційного матеріалу. 

холоднокатаний лист

Промислове та транспортне машинобудування

 Ці галузі є найбільшими споживачами холоднокатаних листів. Тут його використовують для виготовлення корпусів мотоциклів, легкових, вантажних та спецавтомобілів, загально промислового, хімічно-технологічного та гірничого устаткування. 

Без нього неможливо представити виробництво сучасного цивільного та вантажного рухомого состава. Бо його використовують як конструктивний матеріал для цистерн, платформ, вагонів, електровозів тощо. 

В загалі практично неможливо перерахувати всі види обладнання та устаткування, які виробляються з використанням холоднокатаного листа. Це:

  • токарні, фрезерувальні, свердлувальні, шліфувальні верстати;

  • різноманітне зварювальне та ультразвукове устаткування;

  • вантажопідйомні та транспортні підлогові механізми;

  • ковальсько-пресові машини;

  • насоси, вентилятори. 

Електроустаткування та енергетика

Сьогодні все частіше нас повідомляють, про створення нових штучно синтезованих матеріалів. Але більшість з них відносяться до дефіцитних та дорогих або не відрізняються високими показниками міцності. Саме тому лист холоднокатаний продовжує використовуватись в традиційній та альтернативній енергетиці, де з нього виготовляють 

  • деталі електричних машин, парових та газових турбін;

  • елементи теплообмінних апаратів;

  • щогли повітряних генераторів. 

До того ж холоднокатаний прокат активно застосовують для виробництва щитів управління, серверних, релейних та телефонних станцій, диспетчерських пунктів тощо. Більшість корпусів контрольно-вимірювальних й керуючих приладів та освітлювальної арматури також виготовляється з цього виду прокату. 

Суднобудування

З холоднокатаного листа виробляють корпуси малих ручних та морських суден, навігаційні прилади, елементи рубок та палубних надбудов. А також незчисленні люки, баки, огорожі, щогли. 

Авіабудування

Не дивлячись, що в загалі в цій сфері частіш за все використовуються алюмінієві сплави, холоднокатана сталь також широко застосовується при будівництві цивільних та військових літаків, планерів й гвинтокрилів. 

Створення інноваційної техніки

Холоднокатаний прокат став конструкційним матеріалом для створення квадрокоптерів, глісерів, квадроциклів, гіроскутерів. З нього також виробляють моноколеса, портативні самокати та walkcar.

Виробництво виробів та техніки побутового призначення

Лист холоднокатаний можна покривати емальованими та гальванічними покриттями, він добре фарбується епоксидними фарбами та металізованими лаками. Завдяки цьому та добрій штампованості й оптимальному сполученню міцності і невеликою ваги його використовують для виготовлення:

  • підвіконь;

  • меблевої фурнітури;

  • побутової та садової техніки;

  • чемоданів та подорожніх сумок;

  • меблів для навчальних та медичних закладів;

  • бочок, каністр та ємнісних резервуарів;

  • кухонного посуду та начиння.

Використання як заготівлі

Лист холоднокатаний виступає металевою основою для виробництва профільованих настилів, перфорованого металу, стінних панелей та металочерепиці. Також його використовують для виготовлення оцинкованого прокату та зварних труб.

Будівництво

Ну й звичайно холоднокатаний листовий прокат використовується для створення зварних металоконструкцій. А також при будівництві цивільних, спортивних та промислових споруд.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: