Завантаження ...
banner
banner

Як оформити вікна в шкільних класах?

Шкільні аудиторії вимагають захисту від прямого сонячного світла. Але в той же час там повинно бути досить світло, щоб учні могли без проблем читати і писати, не напружуючи очі.

Шкільні аудиторії вимагають захисту від прямого сонячного світла. Але в той же час там повинно бути досить світло, щоб учні могли без проблем читати і писати, не напружуючи очі. Тому оформлення вікон в шкільних класах - це не тільки фактор естетичності, але ще і фактор функціональності і практичності. Цим критеріям відповідають тканинні ролети, які можуть створити будь-яку світлопроникність і при цьому красиво оформити віконні прорізи.

Як підібрати щільність полотна?

Перше, на що необхідно звернути увагу при виборі рулонних штор, - це щільність їх полотна. Якщо аудиторія знаходиться на верхніх поверхах сонячної сторони будівлі, або під час уроків (як правило, з 8 до 15-16 годин) в приміщення весь час потрапляє сонце, необхідно вибирати щільне полотно, що пропускає мінімум світла. Якщо ж це темні аудиторії на перших поверхах або на північній стороні, підбирайте прозорі або напівпрозорі рулонні штори. Щільність буває наступних видів:

  • полотно, яке повністю закриває вікно і дає 100% затемнення, називається «блекаут», цей варіант підійде для тих приміщень, в яких варто проектор і проводяться презентації;

  • менш щільне полотно називається «дімаут», для звичайних шкільних класів, в яких проходить навчальний процес, воно навряд чи підійде, навіть для південних приміщень, так як там буде занадто темно;

  • напівпрозорі рулонні штори, пропускають 30-40% світла, підійдуть для південних приміщень, де весь час світить сонце;

  • прозорі тканинні ролети грають, скоріше, декоративну роль, але можуть приховати від чужих очей те, що відбувається всередині приміщення, підійдуть для класів на перших поверхах і темних класів на північній стороні шкільної будівлі;

  • варіант «день-ніч» однаково добре підходить практично для всіх приміщень: штори складаються з чергуються прозорих і непрозорих смуг - можна створити ту ступінь затемнення, яка потрібна.

Як вибрати дизайн тканинних ролетів для шкільного класу?

Сучасні рулонні штори представлені в достатку варіантів дизайну. Зовсім не обов'язково для шкільних класів вибирати нудні офісні штори стриманих однотонних кольорів.

  1. Для початкових класів і молодших дітей можна вибрати полотна з красивими принтами, дитячими малюнками, улюбленими мультяшними героями.
  2. Для середньої школи можна підібрати малюнки на шкільну тематику - зошити, олівці, інша атрибутика.
  3. Для кабінету математики вибирайте полотна з малюнками у вигляді таблиці множення або рівнянь, а для кабінету географії можна навіть придбати рулонні штори у вигляді політичної карти світу.

А для старших класів підійдуть штори з вишуканими візерунками або з тисненням, або звичайні полотна в стриманій гамі, яка не відволікатиме від навчального процесу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: