Завантаження ...
banner
banner

Нацбанк вирішив остаточно поховати "Надра банк" Фірташа

Нацбанк прийняв рішення про відкликання ліцензії у банку "Надра" Дмитра Фірташа та ліквідувати його.Причиною проблем у банку названо ризиковану діяльність акціонерів та менеджементу у період фінансової кризи

Надрабанк ніжин, ніжин банки, надра банк

Нацбанк прийняв рішення про відкликання ліцензії у банку "Надра" Дмитра Фірташа та ліквідувати його. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу НБУ.

"У серпні 2014 року Національний банк України з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку прийняв рішення про віднесення ПАТ “КБ “НАДРА” до категорії проблемних та встановив строк для вжиття банком заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства", - йдеться в повідомленні.
 
Але, як заяляють в НБУ результати безвиїзного банківського нагляду засвідчили, що проблеми виникли внаслiдок ризикової дiяльностi акцiонерiв та менеджменту банку на чолі з Гiленком у перiод до фінансової кризи 2008 – 2009 рокiв.
 
Зокрема рiшення про виведення банку з процедури тимчасової адмiнiстрацiї в 2011 роцi було прийнято передчасно. Банк продовжив дiяльнiсть недостатньо капiталiзованим і став нездатним витримати кризу лiквiдностi в 2014 – 2015 роках.
 
"Акціонери та керівництво ПАТ “КБ “НАДРА” не запропонували своєчасних та достатніх заходів для збiльшення капiталу банку до необхiдного рiвня, достатнього для забезпечення його платоспроможності", - зазначають в регуляторі.
 
Також в НБУ зазначили, що вклади в межах гарантованої Фондом суми 200 тис. грн. мали 99% усіх вкладників "Надри". Загальна сума можливого відшкодування вкладникам "Надра" станом на 01.05.2015 року становила 3,8 млрд. грн.
 
За період дії тимчасової адміністрації банку вкладникам уже було виплачено 2 млрд. грн., ще 1,8 млрд. грн. заплановано виплатити вкладникам найближчим часом.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: