Завантаження ...
banner
banner

Поради щодо облаштування кутової кухні

Багато людей живуть у невеликих квартирах, де катастрофічно не вистачає місця для зберігання особистих речей, установки великих гарних гарнітурів і реалізації цікавих інтер’єрних ідей. Але ці обмеження існують лише в голові.

Багато людей живуть у невеликих квартирах, де катастрофічно не вистачає місця для зберігання особистих речей, установки великих гарних гарнітурів і реалізації цікавих інтер’єрних ідей. Але ці обмеження існують лише в голові. Сьогодні в продажу є велика кількість комфортабельних меблів невеликого розміру, а спеціалісти з облаштування домівок безкоштовно діляться своїми секретами та порадами. По телебаченню показують корисні передачі, як реалізувати сучасні інтер'єр-проекти в смарт-квартирах. Далі розкажемо про основні положення, завдяки яким невелика кухня стане зручною, багатофункціональною і стильною.

Використовуйте кут на 100%

По-перше, не заставляйте невелику площу меблями. Всім українцям доступні готові ідеальні рішення – це кутові кухні. Можна підібрати гарнітур для будь-якої площі, навіть не виходячи з домівки. Величезний вибір сучасних меблів є в компанії «Дубок». Глянцеві та матові фасади, дорогі позиції із деревини та бюджетні аналоги із ДСП – все це ви побачите в каталозі інтернет-магазину. Використовуйте кути, зробіть так, щоб уникнути появи «мертвих зон».

Візуально збільшуйте простір

Дизайн кутових кухонь для смарт-квартир має бути адаптований під габарити приміщення. Меблі замовляють досить компактні. Великий плюс в тому, що майстри та фабрики виготовляють ніші по замірах, які надав клієнт. Радимо зробити найближчу до дверей тумбу скошеною, це допоможе збільшити прохід у приміщення. Прийом  дозволяє візуально розширити простір. Але подумайте про призначення цього модулю.

Наприклад, у вузькій шафі можна компактно зберігати наступне:

  • святковий сервіз;
  • банки з крупами;
  • форми для випічки;
  • кухонні рушники;
  • побутову хімію й т. д.

Можна зробити тумбу біля дверей закругленою або трапецієподібною. Це додасть кухонному гарнітуру охайного цікавого вигляду, прохід візуально стане значно більшим. Тумби таких форм гармонічно виглядають в інтер'єрі. Фактично вони не збільшують прохід, але роблять простір більш безпечним. Відмовитися від тумб з гострими кутами радимо сім’ям з маленькими дітьми.

Скоротіть кількість навісних шаф для полегшення інтер'єру

Другий ярус кухонного гарнітуру дуже обтяжує простір. Для полегшення дизайну варто розглянути варіант заміни верхніх шаф на відкриті полиці чи частково відмовитися від них. Компенсувати місце для зберігання посуду та інших речей можна наступним чином:

  • використовувати багатоярусні, висувні, викатні системи;
  • вбудувати в цоколь ящик для речей;
  • облаштувати одну зі стін блоком, який складається із шаф-пеналів;
  • встановити гарнітур до стелі.

Верхні шафи реально компенсувати, при цьому можна значно полегшити простір!

Зробити підвіконня багатофункціональним

Встановили кутову кухню й залишилося зовсім мало місця, не вистачає площі для обіднього столу? Є підвіконня, його можна перетворити на барну стійку. Зробіть індивідуальне замовлення, замініть ним стіл. Вдасться заощадить місце і зробити простір більш функціональним. Гарно виглядає виріб із натурального та синтетичного каменю. Також можна зрівняти підвіконня з загальною стільницею: достатньо підігнати його висоту під рівень нижнього ярусу кухонних меблів. Швидше за все, доведеться підіймати або опускати отвір вікна.

Корисно: щоб скло не запотівало і ніша не почала покриватися цвіллю, рекомендується зробити в стільниці отвори для вентиляції. Тепло буде вільно проходити від радіатора до вікна квартири.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: